Sporočila za medije

Izšle bodo nove poštne znamke

Datum objave: 25.05.2017

​​Novost, ki jo prinaša tokratni izid znamk, sta dve redni znamki v kolutih (trakovih). Znamki bosta na prodaj v kolutih (trakovih) po 50 znamk na poštah in na prodajnih avtomatih Pošte Slovenije. Motiv znamke z nominalo A je Triglav, na znamki z nominalo C pa je ilustracija Bleda.

Sledijo znamke serij, ki so postale že stalnica: v seriji znamk Europa, kjer bosta izšli dve znamki, vsaka v mali poli z osmimi znamkami in vinjeto, predstavljamo grad Rajhenburg in grad Sevnica. Nominala prve znamke bo 0,97 EUR, nominala druge pa bo 1,26 EUR.

Serijo znamk Šport posvečamo svetovnemu prvenstvu v atletiki, ki ga letos gosti London. Znamka bo izšla v mali poli s šestimi znamkami in tremi vinjetami, njena nominala pa bo 1,15 EUR.

V seriji znamk Slovenske ladje predstavljamo motorno ladjo Maribor. Tudi tokrat bo znamka te serije izdana v bloku z eno znamko, njena nominala pa bo 1,15 EUR.

Mednarodni sejem podjetništva in obrti v Celju (MOS) praznuje letos 50-letnico delovanja. Jubilej bomo obeležili tudi z izdajo bloka z znamko, njegova nominala pa bo 1,00 EUR.

V sklopu majskega izida bosta izšli tudi dve razglednični dopisnici. Prvo posvečamo odprtju osme specializirane enovitrinske razstave OsmoOkno, ki bo 7. septembra 2017 v Kranju, druga dopisnica pa obeležuje 25. obletnico začetka delovanja Državnega sveta Republike Slovenije ter srečanje Združenja evropskih senatov, ki ga junija letos gosti Slovenija.

Več informacij o izidu je na voljo na spletni strani www.posta.si.​

Kontakt za medije

pr@posta.si

Materiali za medije

Posita IPPS Moj Paket PS Logistika EPPS Intereuropa