​Uporabniki mobilne telefonije, ki uporabljate storitev Moneta, lahko plačate naročeni telegram z Moneto, torej uporabniki Mobitela, naročniki Debitela in A1​ ter uporabniki Monete pri Novi KBM ali pri Poštni banki Slovenije.

Po izboru tega načina plačila in potrditvi z gumbom "Nadaljuj" vas Monetina plačljiva stran samodejno preusmeri na stran Monete Internet. Nakup na spletnih mestih z oznako Moneta opravite v treh korakih.

Na vstopni strani najprej izberete začetne tri številke (041, 040 ...) in nato v ustrezno polje vpišete svojo mobilno številko (obvezen vnos številk brez presledka) ter pritisnete na gumb "Geslo". V nekaj trenutkih na svoj mobilnik prejmete sporočilo SMS z enkratnim varnostnim geslom, ki ga vnesete v polje "Geslo" in potrdite vnos.

Uporabniki Monete pri Novi KBM in uporabniki Monete pri Poštni banki Slovenije obvezno vtipkate še PIN-kodo. Uporabniki Monete pri Mobitelu pa PIN-kodo vtipkate le v primeru, da ste jo za namene plačevanja z Moneto aktivirali.

Če želite, da vam Moneta Internet za nakupe izda račun na vaše ime ali ime vašega podjetja, v ta namen izpolnite svoje osebne podatke oz. podatke o podjetju (naziv, naslov, davčna številka). Naknadna izdaja računa s spremenjenimi podatki namreč ni mogoča, saj je račun elektronsko podpisan.

Če se z nakupom strinjate, zaprete polje Zaključi sejo, ki se odpre na začetku postopka plačevanja z Moneto Internet. Takrat se tudi izdelajo računi za opravljene nakupe. Elektronsko podpisani računi se hranijo na uporabniških straneh Monete.

Nato se prikaže stran Pošte Slovenije d. o. o., kjer se zahvaljujemo za opravljeno naročilo LX telegrama. Potrdilo o naročilu si lahko ogledate s klikom na tukaj, ki ga lahko natisnete, o naročilu pa boste obveščeni tudi po elektronski pošti. Spletno aplikacijo zaprete s klikom na "x" v zgornjem desnem delu okna. Z nekaj dnevnim zamikom boste še od Mobitela prejeli kratko SMS sporočilo o opravljenem nakupu.

​​
 

Kontakti ​​

Imate Vprašanje? Pišite nam.

Hvala za vaše vprašanje.