​​Uporabniki mobilne telefonije, ki uporabljate storitev Moneta, lahko plačate naročeni telegram z Moneto, torej uporabniki Mobitela, naročniki Debitela in A1 Slovenija​ ter uporabniki Monete pri Novi KBM.

Po izboru tega načina plačila in potrditvi z gumbom "Nadaljuj" vas Monetina plačljiva stran samodejno preusmeri na stran Monete Internet. Nakup na spletnih mestih z oznako Moneta opravite v štirih korakih.

Na vstopni strani najprej izberete začetne tri številke (041, 040 ...) in nato v ustrezno polje vpišete svojo mobilno številko (obvezen vnos številk brez presledka) ter pritisnete na gumb "Geslo". V nekaj trenutkih na svoj mobilnik prejmete sporočilo SMS z enkratnim varnostnim geslom, ki ga vnesete v polje "Geslo" in potrdite vnos.

Uporabniki Monete pri Novi KBM obvezno vtipkate še PIN-kodo. Uporabniki Monete PIN-kodo vtipkate le v primeru, da ste jo za namene plačevanja z Moneto aktivirali.

Če želite, da vam Moneta Internet za nakupe izda račun na vaše ime ali ime vašega podjetja, v ta namen izpolnite svoje osebne podatke oz. podatke o podjetju (naziv, naslov, davčna številka). Naknadna izdaja računa s spremenjenimi podatki namreč ni mogoča, saj je račun elektronsko podpisan.

Če se z nakupom strinjate, v četrtem koraku potrdite nakup in v novem oknu se prikaže status nakupa. Izberete povezavo klikni na zaključek naročila, s čimer se dokončno potrdi naročilo telegrama. V naslednjem oknu prejmete podatek o statusu telegrama in na vaš elektronski naslov, ki ste ga vnesli ob registraciji uporabnika, prejmete še obvestilo o potrditvi vašega naročila in račun za telegram, ki ste ga naročili prek naše spletne strani.​

Imate Vprašanje? Pišite nam.

Hvala za vaše vprašanje.