Ob dostavi za plačilo paketa izberite varno in priročno plačilo s kartico.

card

Pri Pošti Slovenije smo pismonoše, ki dostavljajo paketne pošiljke, in poštna okenca pošt (razen pogodbenih pošt) opremili z več kot 1.600 POS-terminali. Tako priročno možnost plačila s karticami omogočamo večini* gospodinjstev v Sloveniji.

Pakete z odkupnino lahko kar pred svojimi vrati hitro in varno plačate s karticami Visa ali drugimi najpogosteje uporabljanimi karticami.

S kartico Visa z odloženim plačilom Nove KBM in storitvijo Varnostni SMS lahko večje nakupe razdelite tudi na do 12 obrokov** in jih odplačujete postopoma, v svojem ritmu.

Če pismonošo zamudite, lahko pozneje na poštnem okencu svoje pošte (razen na pogodbeni pošti)*** prevzem paketa prav tako plačate s kartico na POS-terminalu.

Nova KBM

* Zaradi sprotne organizacije dostave in prilagajanja prometa se lahko občasno zgodi, da plačila prek POS-terminala ne omogočamo vedno v istih dostavnih okrajih.
** Cenik obročnih plačil s kartico Visa z odloženim plačilom Nove KBM je dostopen tukaj.
*** Seznam pošt preverite tukaj.

Vas zanima več?

1. Ali mi bo pismonoša zaradi plačila po povzetju (z odkupnino) s kartico prek POS-terminala zaračunal kakšno dodatno provizijo?

Plačila po povzetju (z odkupnino) s plačilno kartico boste opravljali brez provizije, torej boste za naročeno blago odšteli praviloma toliko, kot vam je sporočil prodajalec oziroma pošiljatelj blaga, ko ste potrdili spletni nakup. Če vam prodajalec pošlje blago v paketu z odkupnino (po povzetju) s plačilnim nalogom UPN QR, se vam ob prevzemu paketa poleg zneska odkupnine lahko obračuna provizija oz. nadomestilo za plačilo plačilnega naloga UPN QR po ceniku, ki je dosegljiv tukaj.

2. Ali bom dodatno provizijo plačal, če plačilo s kartico na POS-terminalu opravim na poštnem okencu?

Plačila s kartico na POS-terminalih na okencih pošt (razen pogodbenih pošt) boste opravljali brez provizije. To velja tako za plačila pošiljk z odkupnino oziroma po povzetju kot za nakup blaga (znamk, kuvert itd.) ali plačilo drugih storitev (npr. poštnina za oddajo pošiljke, telegram, nakup vstopnice, Loto itd.). Pri plačilu paketa z odkupnino (po povzetju) to torej pomeni, da boste za naročeno blago odšteli praviloma toliko, kot vam je sporočil prodajalec oziroma v tem primeru pošiljatelj blaga, ko ste potrdili spletni nakup. Če vam prodajalec pošlje blago v paketu z odkupnino (po povzetju) s plačilnim nalogom UPN QR, pa se vam ob prevzemu paketa poleg zneska odkupnine lahko obračuna provizija oz. nadomestilo za plačilo plačilnega naloga UPN QR po ceniku, ki je dosegljiv tukaj. Seznam naših pošt preverite tukaj.

3. Zakaj moj pismonoša, ki dostavlja paketne pošiljke, včasih nima POS-terminala?

Zaradi sprotne organizacije dostave in prilagajanja prometa se lahko občasno zgodi, da plačila preko POS-terminala ne omogočamo vedno v istih dostavnih okrajih.

4. Kako potekajo obročna plačila s kartico Visa z odloženim plačilom Nove KBM?
  • Nakup opravite kot vsak drug nakup s kartico Visa z odloženim plačilom Nove KBM – v fizičnih trgovinah ali na spletu. Dodatno dogovarjanje s trgovcem ni potrebno.
  • Po opravljenem nakupu prejmete varnostno SMS-sporočilo, na katero odgovorite (v roku 1 ure). V sporočilo zapišete želeno število obrokov.
  • Postopek je zaključen, ko prejmete povratno SMS-sporočilo o potrditvi nakupa.
  • Če na sporočilo ne odgovorite, poravnate nakup v celoti v enem obroku, kot da gre za običajen nakup z odloženim plačilom.
  • Če plačila niste razdelili na obroke v 60 minutah od opravljenega nakupa, ga lahko po novem razdelite na obroke tudi pozneje v Bank@Netu ali mBank@Netu – in to vse do konca obračunskega obdobja za kartico.
5. Kako znesek nakupa, ki sem ga poravnal s kartico Visa z odloženim plačilom Nove KBM, razdelim na več obrokov in koliko so dodatni stroški te storitve?

Kartica Visa z odloženim plačilom Nove KBM vam omogoča, da nakupe v vrednosti od 50 do 5.000 EUR razdelite na 2 do 12 obrokov. To naredite preko SMS-sporočila ali v mobilni banki mBank@Net oz. spletni banki Bank@Net.

Posamezen obrok se obračuna v skladu z veljavnim cenikom za potrošnike Nove KBM. Za možnost plačevanja na obroke morate imeti za kartico Visa z odloženim plačilom vklopljeno tudi storitev Varnostni SMS. Na letni ravni se za kartico Visa z odloženim plačilom poravna letna članarina. Cenik za potrošnike Nove KBM je dostopen tukaj.

6. Ali Pošta Slovenije na vseh poštah nudi plačilo s karticami?

Pošta Slovenije brezgotovinsko plačilo (plačilo s kartico) blaga in storitev ter odkupnin omogoča na vseh poštah (razen na pogodbenih poštah), kjer lahko prek POS-terminala s karticami Visa in številnimi drugimi karticami poleg odkupnin plačate storitve (npr. poštnino za oddajo ali prejem pošiljke, telegram, vstopnice, loto itd.) ter nakup blaga (npr. znamk, kuvert, embalaže itd.). Seznam pošt, ki omogočajo plačilo blaga in storitev s karticami prek POS-terminalov, najdete tukaj.