Obvestila

Izmenjava poštnih pošiljk z Ukrajino, Rusijo in Belorusijo

Datum objave: 20.06.2022

Zadnja posodobitev: 15.07.2022

Seznam poštnih št. v Ukrajini, kjer ni možna dostava pošiljk

Prenos pisemskih pošiljk v Belorusijo deluje nemoteno, prepovedano pa je pošiljanje gotovine oz. bankovcev v katerikoli valuti in določenih vrst blaga.

Več o veljavnih omejevalnih ukrepih lahko preberete na spletni strani Ministrstva za zunanje zadeve: Omejevalni ukrepi | GOV.SI.

Zadnja posodobitev: 20.06.2022

Ponovno je vzpostavljen prenos pisemskih pošiljk v Belorusijo, prepovedano pa je pošiljanje gotovine oz. bankovcev v katerikoli valuti in določenih vrst blaga.

Več o veljavnih omejevalnih ukrepih lahko preberete na spletni strani Ministrstva za zunanje zadeve: Omejevalni ukrepi | GOV.SI.


Zadnja posodobitev: 06.06.2022

6. junija 2022 ponovno vzpostavljamo promet z Rusijo za določene vrste pošiljk, pri čemer prosimo, da upoštevate naslednje sankcije zoper Rusijo:

  • prepoved pošiljanja gotovine oz. bankovcev v katerikoli valuti, prepoved pošiljanja blaga, ki spada med t. i. luksuzno blago, in katerega vrednost presega 300 EUR.

Več o veljavnih omejevalnih ukrepih si lahko preberete na spletni strani Ministrstva za zunanje zadeve: Omejevalni ukrepi | GOV.SI.


Zadnja posodobitev: 07.03.2022

UPS je ustavil promet s pošiljkami za Belorusijo, zato se za to državo ustavi sprejem pošiljk Hitre pošte UPS. Povezave za izmenjavo pisemskih in paketnih pošiljk z Ukrajino so še vedno, kljub vojnim razmeram, vzpostavljene. Sprejem vseh vrst poštnih pošiljk za Rusijo pa je še vedno ustavljen.

Posodobitev: 02.03.2022

Povezave za izmenjavo pisemskih in paketnih pošiljk z Ukrajino so še vedno, kljub vojnim razmeram, vzpostavljene. Roki prenosa pošiljk so bistveno daljši v obeh smereh. Glede na aktualno situacijo žal dostave vseh pošiljk naslovnikom v Ukrajini ne moremo jamčiti, posledično ne prevzemamo odgovornosti v primeru, da pošiljka ni dostavljena, je bila izgubljena ali uničena. Sprejem Hitre pošte je ustavljen. O morebitnih spremembah vas bomo obveščali.  

Sprejem vseh vrst poštnih pošiljk za Rusijo je trenutno ustavljen. Letalski prevozniki so do nadaljnjega ukinili vse lete v Rusijo. 

Posodobitev: 01.03.2022

Ukinjen je sprejem vseh pošiljk za Rusijo. Ne glede na izredne razmere v Ukrajini poštni promet še vedno poteka, pričakovati pa je daljše roke prenosa v obe smeri. Sprejem pošiljk Hitre pošte UPS za Ukrajino in Rusijo je ustavljen.

Prva objava: 25.02.2022

Zaradi vojnih razmer v Ukrajini in Rusiji je ukinjen sprejem pošiljk Hitre pošte UPS za Ukrajino in Rusijo. Za ostale vrste pošiljke se sprejem še naprej izvaja, vendar je za Ukrajino pričakovati daljše roke prenosa pošiljk v obeh smereh. 

 

Kontakt za medije

pr@posta.si

Materiali za medije

  •  
  •  
  •  
Posita IPPS Moj Paket PS Logistika EPPS Intereuropa