Izmenjava poštnih pošiljk z Ukrajino, Rusijo in Belorusijo

Datum objave: 25.02.2022

Zadnja posodobitev: 07.03.2022

UPS je ustavil promet s pošiljkami za Belorusijo, zato se za to državo ustavi sprejem pošiljk Hitre pošte UPS. Povezave za izmenjavo pisemskih in paketnih pošiljk z Ukrajino so še vedno, kljub vojnim razmeram, vzpostavljene. Sprejem vseh vrst poštnih pošiljk za Rusijo pa je še vedno ustavljen.

Posodobitev: 02.03.2022

Povezave za izmenjavo pisemskih in paketnih pošiljk z Ukrajino so še vedno, kljub vojnim razmeram, vzpostavljene. Roki prenosa pošiljk so bistveno daljši v obeh smereh. Glede na aktualno situacijo žal dostave vseh pošiljk naslovnikom v Ukrajini ne moremo jamčiti, posledično ne prevzemamo odgovornosti v primeru, da pošiljka ni dostavljena, je bila izgubljena ali uničena. Sprejem Hitre pošte je ustavljen. O morebitnih spremembah vas bomo obveščali.  

Sprejem vseh vrst poštnih pošiljk za Rusijo je trenutno ustavljen. Letalski prevozniki so do nadaljnjega ukinili vse lete v Rusijo. 

Posodobitev: 01.03.2022

Ukinjen je sprejem vseh pošiljk za Rusijo. Ne glede na izredne razmere v Ukrajini poštni promet še vedno poteka, pričakovati pa je daljše roke prenosa v obe smeri. Sprejem pošiljk Hitre pošte UPS za Ukrajino in Rusijo je ustavljen.

Objava: 25.02.2022

Zaradi vojnih razmer v Ukrajini in Rusiji je ukinjen sprejem pošiljk Hitre pošte UPS za Ukrajino in Rusijo. Za ostale vrste pošiljke se sprejem še naprej izvaja, vendar je za Ukrajino pričakovati daljše roke prenosa pošiljk v obeh smereh. 

Posita IPPS Moj Paket PS Logistika EPPS Intereuropa