Novice

Zaključek projekta Razvoj slovenščine v digitalnem okolju

Datum objave: 08.12.2022

V Ljubljani je potekal zaključni dogodek projekta Razvoj slovenščine v digitalnem okolju, pri katerem kot partnerska institucija sodeluje tudi Pošta Slovenije.

S projektom Razvoj slovenščine v digitalnem okolju, ki ga financirata Ministrstvo za kulturo Republike Slovenije in Evropski sklad za regionalni razvoj, je Slovenija prepoznala pomen razvoja sodobnih jezikovnih tehnologij za slovenski jezik. Na zaključnem dogodku so med drugim predstavili strojni prevajalnik za jezikovni par slovenščina-angleščina, razpoznavalnik govora za slovenščino, aplikacije s področja semantičnih tehnologij, slovenski terminološki portal, nadgrajene jezikovne vire za podporo jezikovnim tehnologijam in številne druge projektne rezultate.

Pošta Slovenije je v okviru projekta razvila digitalizirano promocijsko poštno znamko, s katero smo  želeli približati sodobne jezikovne tehnologije slovenskega jezika širši javnosti na enostaven, inovativen, zabaven in poučen način ter jih povabiti k udeležbi pri projektu. Znamko smo digitalizirali z mobilno aplikacijo, preko katere se s skeniranjem uporabnik seznani s projektom Razvoj slovenščine v digitalnem okolju.


http://pregled.posta.si/o-posti-site/PublishingImages/Slike%20novice/razvoj-slovenscine-digitalno-okolje.jpg

Kontakt za medije

pr@posta.si

Materiali za medije

  •  
  •  
  •