Novice

Zadnji letošnji izid poštnih znamk

Datum objave: 13.11.2020


S serijo rednih znamk Presejalni programi za zgodnje odkrivanje raka  bomo pomagali seznanjati javnost o pomenu preventivnih programov. Na treh znamkah so predstavljeni trije presejalni programi: SVIT (rak debelega črevesa in danke), ZORA (rak materničnega vratu) in DORA (rak dojke). Vsaka znamka je izšla v poli s po 50 znamkami na samolepilnem papirju, njihove nominale pa so 0,15 EUR, 0,35 EUR in 0,40 EUR.

SVIT - rak debelega črevesa in danke
DORA rak dojke
ZORA rak materničnega vratu

Izšle so tudi štiri redne, praznične znamke, dve z božičnima in dve z novoletnima motivoma. Kot je že stalnica, so praznične znamke tudi tokrat izdane v polah s po 50 znamkami ter v štirih priročnih zvežčkih s po 12 znamkami. Nominali novoletnih znamk sta A in C, nominali božičnih znamk pa B in C.

praznične znamke - novo leto 2021
praznične znamke - novo leto 2021
praznične znamke - božič
praznične znamke - božič

Novembra nadaljujemo tudi s serijo znamk Slovenske znanstvenice. Na drugi znamki te serije predstavljamo bakterio-epidemiologinjo dr. Amalijo Šimec. Znamka bo izšla v mali poli z 10 znamkami in nominalo 0,55 EUR.

Amalija Šimec

V seriji Kmečke hiše na Slovenskem je v bloku izšla znamka z motivom hiše v Muzeju na prostem Pleterje. Nominala te znamke je 2,64 EUR.


Muzej na prostem Pleterje

Serijo Slovenci po svetu bo tokrat dopolnila znamka, posvečena Slovencem v Nemčiji. Znamka z nominalo 0,69 EUR bo izšla v poli s 25 znamkami.

Tudi tokratno leto zaključujemo z dvema znamkama serije Z žlico po Sloveniji. Znamki nas vabita v kulinarično slovensko Istro z značilno ribo v šavorju ter istrskimi štruklji. Nominala vsake znamke bo 1,22 EUR, znamki pa bosta izšli v poli s 16 znamkami v sotisku (8 x 2).

Vse znamke spremljajo tudi ovitki in žigi prvega dne, več informacij pa je na voljo v Biltenu št. 133 ter na spletni strani www.posta.si.


 
 
 
 
 

Kontakt za medije

pr@posta.si

Materiali za medije

  •  
  •  
  •  
Posita IPPS Moj Paket PS Logistika EPPS Intereuropa