Novice

Za lažji začetek šolskega leta

Datum objave: 31.08.2021


Pošta Slovenije sicer že deveto leto pomaga Zvezi prijateljev mladine Slovenije (program Polna šolska torba) polniti šolske torbe otrokom iz socialno ogroženih družin. Letos se je tako nabralo nekaj več kot 39.000 kosov šolskih potrebščin in na računu nekaj več kot 8.000 EUR. Akcija zbiranja finančnih sredstev se nadaljuje do 9. oktobra 2021, posamezniki lahko prispevajo sredstva z nakazili na:

TRR SI56 6100 0000 3512 232, sklic SI12 1724511900002, namen: 'Poštar Pavli polni šolske torbe' ali s pošiljanjem SMS-ov na telefonsko številko 1919: s ključno besedo SOLA prispevajo 1 evro, s ključno besedo SOLA5 pa 5 evrov.

»Šolske potrebščine, zbrane v akciji Poštar Pavli polni šolske torbe, je letos prejelo 46 lokalnih društev in zvez prijateljev mladine po Sloveniji. Na terenu ocenjujejo, da so oskrbeli kar okrog 4700 učencev in dijakov. To je približno 1500 otrok več kot v lanskem letu; ta podatek si morda že lahko razlagamo kot posledico epidemije koronavirusa.


Lokalna društva dobro poznajo družine v svoji okolici; otroke vključujejo v svoje programe in aktivnosti, marsikdo je tudi njihov prostovoljec, ko potrebujejo pomoč pri delavnicah, razdeljevanju donacij, počitniškem varstvu in letovanjih. Društva se pri obravnavi družin povezujejo s šolami, centri za socialno delo in drugimi organizacijami, tako da smo prepričani, da so šle šolske potrebščine v prave roke,« je povedala Pika Potočnik, strokovna sodelavka Zveza prijateljev mladine Slovenije (ZPMS).

Humanitarni program Polna šolska torba omogoča vse potrebno otrokom iz socialno šibkejših okolij, da samozavestno stopijo po znanje.   

Iskrena hvala vsem, ki pomagate. 


 
 
 
 
 

Kontakt za medije

pr@posta.si

Materiali za medije

  •  
  •  
  •