Sporočila za medije

V tokratnem izidu tudi nova serija znamk Spomeniki slovenske tehniške dediščine

Datum objave: 22.09.2022

Jutri, 23. septembra letos, bo Pošta Slovenije izdala nov sklop slovenskih znamk. 

V seriji Živalstvo je na treh znamkah v polah s po 25 znamkami in na eni znamki v bloku predstavljen volk. Nominale teh znamk bodo A, B, C in D.

Na tretji znamki serije Vodnjaki na Slovenskem Pošta Slovenije predstavlja vodnjak s črpalnim mehanizmom na utež v Ložu. Kot vse znamke te serije bo tudi ta znamka izšla v bloku, njena nominala pa bo 2,58 EUR.

S septembrskim izidom Pošta Slovenije začenja tudi z novo serijo znamk Spomeniki slovenske tehniške dediščine, ki bodo izhajale naslednjih pet let v polah s po 25 znamkami. Na prvi znamki bo prikazan avtomatski telefonski aparat Iskra ATA 11, njena nominala pa bo 1, 50 EUR.

Še ena nova serija znamk se bo začela s tem izidom: to bo serija Varnost v prometu. Tudi v tej seriji bo izšlo pet znamk v petih zaporednih letih. Prva znamka bo opozarjala na pomembnost uporabe varnostnega pasu, izšla pa bo v poli s 25 znamkami in z nominalo B.

Letos obeležujemo tudi 330. obletnico rojstva skladatelja in violinista Giuseppeja Tartinija, zato je to leto Vlada Republike Slovenije razglasila za Tartinijevo leto. Obletnico Pošta Slovenije obeležuje z znamko v poli s 25 znamkami in nominalo B.

Pred tokratnim rednim izidom je 9. septembra letos izšla tudi razglednična dopisnica, s katero je Pošta Slovenije obeležila 50. Dneve narodnih noš in oblačilne dediščine, ki so od 9. do 11. septembra v Kamniku potekali v Kamniku.

Tudi tokratne znamke spremljajo žigi in ovitki prvega dne, več informacij o izidu pa je na voljo na  povezavi Poštna znamka (posta.si).

http://pregled.posta.si/o-posti-site/PublishingImages/Slike%20novice/znamke-september22.jpg

Kontakt za medije

pr@posta.si

Materiali za medije

  •  
  •  
  •