Novice

V mesecu novembru beležimo podvojen obseg paketnih pošiljk

Datum objave: 02.12.2020

To leto je posebno iz več razlogov. Polno izzivov in prilagajanj. Tudi na trgu logističnih ponudnikov.

V Pošti Slovenije tako v tem letu beležimo 40 % rast paketnih pošiljk v primerjavi z  lanskim letom, v zadnjih dneh pa beležimo podvojen obseg. Dnevno prevozimo 1,000.000 kilometrov, da lahko skozi našo mrežo  dostavimo pakete v  825.000 gospodinjstev.

Pred nami je še zadnji mesec letošnjega leta, ki pa bo zraven prazničnih nakupov, prinesel še številne spletne nakupe tudi osnovnih dobrin. Pri Pošti Slovenije se zavedamo, da je zagotavljanje nemotenega pretoka blaga in informacij naše osnovno poslanstvo.

Zaradi izjemne rasti števila paketov v zadnjih dneh, predvsem kot posledici zaprtja marsikatere, predvsem pa trgovinske dejavnosti v Republiki Sloveniji, vas obveščamo, da bo v naslednjih dneh - v povezavi s posledicami ukrepov Covid-19 in omejenimi razpoložljivimi kapacitetami - lahko prišlo do motenj v okviru prevzema in dostave paketov, pri čemer bomo, kot doslej, storili vse, da bodo ti najmanjši možni. Navedeno pomeni, da bo lahko prišlo tudi do časovnega odloga sprejema paketov glede na običajno prakso oz. do delnega sprejema paketov. Splošno pomankanje skladiščnih in transportnih kapacitet je v teh dneh prisotno na celotnem trgu.

Hvaležni smo za podporo, ki jo v teh dneh naše stranke izkazujejo zaposlenim Pošte Slovenije, predvsem zaposlenim na terenu in poštnih okencih.  Ob upoštevanju vseh ukrepov je delo le-teh izjemno oteženo in postavljeno pred precejšnjo preizkušnjo, a kljub temu se trudimo, da v čim večji meri zadovoljimo želje vseh uporabnikov.

Dajemo obljubo, da bomo poskrbeli, da bodo naše stranke, s katerimi se dnevno srečujemo na terenu, pri prevzemu pošiljk, pri dostavi zadovoljne.  Naš skupni cilj je, da so pošiljke v najkrajšem možnem času varno dostavljene.

Hvala, ker vam je mar.

Zanesljivo z vami. Pošta Slovenije.

 
 
 
 
 

Kontakt za medije

pr@posta.si

Materiali za medije

  •  
  •  
  •