Obvestila

Uvozni carinski postopki za pošiljke, kupljene v kitajskih spletnih trgovinah

Datum objave: 10.03.2023

V Pošti Slovenije smo prejeli večjo količino pošiljk iz države Vanuatu, ki so v skladu s Carinskim zakonikom Unije, sprejetim z Uredbo (EU) št. 952/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o carinskem zakoniku Unije, predmet uvoznih carinskih postopkov.

Pošiljke vsebujejo blago, ki je bilo kupljeno v kitajskih spletnih trgovinah, blago je bilo v večini primerov kupljeno že v letu 2022. Zaradi manjkajočih ali pomanjkljivih elektronskih najav, ki so jih  spletni trgovci in distributerji iz tujine dolžni posredovati za te pošiljke, se srečujemo z bistveno povečanim številom ročnih posegov v sistem, kar podaljšuje čas obdelave pošiljk skladno s carinskimi predpisi.

Prosimo vas, da nam po prejemu obvestila o potrebni izvedbi uvoznega carinskega postopka v najkrajšem možnem času odgovorite. Če ste se odločili, da boste za izvedbo uvoznega carinskega postopka pooblastili Pošto Slovenije, vas prosimo, da nam prek aplikacije Portal Uvoz–Izvoz posredujete vse potrebne podatke in dokazila za izvedbo uvoznega carinskega postopka.

Zagotavljamo vam, da si na Pošti Slovenije prizadevamo vse prispele pošiljke v najkrajšem možnem času obdelati in jih v skladu s potrebnimi uvoznimi carinskimi postopki sprostiti v prosti promet.

Hvala za razumevanje in lep pozdrav, Pošta Slovenije.

 

Kontakt za medije

pr@posta.si

Materiali za medije

  •  
  •  
  •