Novice

Tudi v Pošti Slovenije podpiramo trajnostno mobilnost

Datum objave: 04.05.2022


V Pošti Slovenije v skladu s cilji trajnostnega razvoja izvajamo številne aktivnosti za prehod na nizkoogljično gospodarstvo. Svetovna poštna zveza je Pošto Slovenije že drugo leto zapored uvrstila v prvo kategorijo držav članic, ki z ukrepi okoljskega upravljanja uspešno zmanjšujejo negativne vplive na okolje.

Prenos poštnih pošiljk je dejavnost, ki je neločljivo povezana s prometom. Zadnjih deset let nenehno vlagamo v tehnologije, prijazne do okolja. Trenutno je delež e-vozil 12-odstoten, do leta 2025 pa je predvideno, da bo kar 46 odstotkov naših vozil na električni pogon. V mestnih središčih in povsod tam, kjer je le mogoče, pošiljke dostavljamo tudi peš ali s poštnimi kolesi, ki so posebej zasnovana za potrebe dostave poštnih pošiljk.

Kolesar pismonoša

Potovanja ljudi in blaga so že od nekdaj tesno povezana. Tako za običajne kolesarje kot tudi za kolesarje pismonoše velja, da s kolesom premagujejo pot od točke A do točke B. Kolesar zato, da prispe na svoj cilj, kolesar pismonoša pa zato, da dostavi poštno pošiljko.

Kolesarjenje je tako neposredno povezano tudi s poklicem pismonoše in predstavlja pomemben del trajnostne mobilnosti pri dostavi poštnih pošiljk. 

Pošta Slovenije – ponosni partner MBajk

Trajnostna mobilnost je eno od ključnih področij trajnostnega razvoja, ki mu sledimo tudi v Pošti Slovenije. Poleg elektrifikacije voznega parka Pošte Slovenije želimo spodbujati trajnostno mobilnost tudi pri splošni javnosti, zato smo z  velikim veseljem in ponosom pristopili k projektu izposoje koles MBajk, s katerim se tudi Maribor pridružuje mestom, ki svojim občanom in obiskovalcem ponujajo možnost uporabe javnih koles.

Ponudba e-koles na poštah za trajnostno mobilnost posameznikov in družbe

Sistemi izposoje koles so v številnih mestih doma in v tujini postali priljubljena alternativa za premagovanje vsakodnevnih poti. Prav tako pa se veča tudi število tistih, ki se s kolesom odpravijo na daljše poti, zato smo v poštnih poslovalnicah  to pomlad vključili v prodajo tudi e-kolesa.

Za krajše poti po mestu torej uporabite MBajk, premagovanje daljših razdalj pa bo lažje z električnimi kolesi, ki so letošnjo pomlad naprodaj tudi na poštah. 
 
 
 
 

Kontakt za medije

pr@posta.si

Materiali za medije

  •  
  •  
  •  
Posita IPPS Moj Paket PS Logistika EPPS Intereuropa