Novice

Štirim mladim športnikom smo omogočili udeležbo v Športni akademiji Proelium

Datum objave: 08.04.2022

Pošta Slovenije že tretje leto podpira Športno akademijo Proelium. Vsako sezono najboljše športnike nagradimo s finančnimi sponzorstvi. Letos smo skupaj naredili še korak naprej. V sklopu projekta smo izbrali štiri mlade in perspektivne športnike in jim omogočili brezplačno udeležbo na akademiji. Mesto v akademiji sta dobila judoist Gal Blažič in plavalec Taj Zupančič ter še kolesar Primož Kirbiš in nogometašica Lana Jakšič, ki sta bila izbrana na podlagi internega razpisa med zaposlenimi.

Pošta Slovenije tako pomaga mladim športnikom pri pridobivanju znanj in izkušenj, ki jim bodo pomagali na njihovi tekmovalni poti. Pri aktivaciji sponzorstev redno vključujemo interno javnost, zato smo veseli, da se tudi med otroki zaposlenih skriva veliko športnih talentov in da lahko pomagamo tudi njim. Pri aktivaciji sponzorstev nam je ključno, da z različnimi aktivnostmi zasledujemo cilje in vrednote, ki krojijo našo skupno pot. V konkretnem primeru sta to želja po dobro in hitro opravljenem delu ter vztrajnost na vseh poteh."

Judoist Gal Blažič: "Res se veselim sodelovanja s Športno akademijo Proelium, saj menim, da bom v akademiji prejel veliko novih znanj, ki mi bodo pomagala pri vzpenjanju do vrha moje športne kariere. Za to priložnost sem resnično hvaležen Pošti Slovenije, ki mi je to omogočila. Hvala za zaupanje."

Gal Blažič
Foto: Osebni arhiv Gal Blažič

Plavalec Taj Zupančič: "Zelo sem bil vesel, ko sem izvedel, da sem sprejet v vašo akademijo Proelium. Posebej bi se zahvalil podjetju Pošta Slovenije, ki je v meni tako kot vi videla potencial in me skupaj z vami izbrala za novo sezono akademije. S tem, ko ste me izbrali, so se mi nekako uresničile sanje, da na moji športni poti ne bom ostal sam s trenerjem. Vaše zaupanje bom podkrepil z odličnimi rezultati v plavanju in osebni rasti. V akademiji se najbolj veselim dejstva, da se bom res lahko posvetil treningom in bo manj skrbi za ostale stvari, ker bom imel pomoč strokovnjakov iz športne akademije. Res mi bo prav prišla pomoč na področjih prehrane, fizioterapije, psihološke podpore, … Predvsem pa si želim, da bi lahko z vašo pomočjo pridobil kakšnega sponzorja, ki bi mi omogočil tekmovanja tudi izven Slovenije."

Taj Zupančič
Foto: Osebni arhiv Taj Zupančič

Kolesar Primož Kirbiš: "Tega, da sem se pridružil športni akademiji Proelium, sem zelo vesel, saj si želim čim več znanja, ki mi bo pomagalo do uspeha na moji športni poti. Veliko mi pomeni, da mi je Pošta Slovenije omogočila pridružitev v športno akademijo, ki mi bo s svojim znanjem zagotovila lažje doseganje svojih zastavljenih športnih ciljev. V akademiji se najbolj veselim znanja, ki ga bom pridobil na področju prehrane."

Primož Kirbiš
Foto: Osebni arhiv Primož Kirbiš

Nogometašica Lana Jakšič: "Ko sem dobila sporočilo, da sem bila izbrana v razpisu Pošte Slovenije in vaše Akademije, sem bila pozitivno presenečena in zelo vesela. Verjamem, da mi bo to še dodatno pomagalo, da postanem boljša športnica, da bom lahko odigrala še boljše tekme, se prehranjevala bolj zdravo ter izboljšala svojo telesno in psihično pripravljenost. Še enkrat hvala, da ste me izbrali."

Lana Jakšič
Foto: Osebni arhiv Lana Jakšič


Direktor Športne agencije Proelium Jan Ternjak: "Res smo veseli, da je podjetje Pošta Slovenije že v samem začetku prepoznalo dodano vrednost v našem projektu. Gre za družbeno odgovoren projekt, v katerem mladim športnikom in posledično njihovim staršem pomagamo na vseh segmentih, ki so za mlade pomembni. Tako na športnem terenu kot izven njega. Da mlade skupaj s podjetji učimo osnov posla, se mi zdi izjemno pomembno. Osebno mi je v šoli manjkal ravno ta predmet oziroma predvsem to praktično znanje. Skupaj s podjetji mlade učimo, kako narediti prve korake v poslovnem svetu. Kako komunicirati, sodelovati s podjetji, kako pristopiti do njih. Res sem vesel, da smo letos s podjetjem Pošta Slovenije naredili še korak naprej in da je podjetje še dodatno omogočilo štiri mesta v akademiji. Resnično verjamemo, da je akademija prostor, kjer lahko mladi v enem letu konkretno napredujejo. Seveda je na koncu vse odvisno od vsakega posameznika. Tisti, ki so pripravljeni vlagati malo več energije v dodatno znanje, se jim na koncu izplača. Prijav v razpisu s podjetjem Pošta Slovenije je bilo veliko in na koncu odločitev ni bila lahka. Čestitke vsem športnikom, ki so bili izbrani."

Nova sezona Športne akademije Proelium se bo začela prvega maja.


 
 
 
 
 

Kontakt za medije

pr@posta.si

Materiali za medije

  •  
  •  
  •