Novice

Sloveniji nagrada Svetovne poštne zveze

Datum objave: 06.10.2023

Svetovna poštna zveza (SPZ) je na 4. izrednem kongresu, ki je potekal v Savdski Arabiji, potrdila napredek Pošte Slovenije in Sloveniji podelila nagrado za poštno odličnost. Nagrado Postal Excellence Award je Slovenija osvojila v kategoriji Vzhajajoče zvezde (Rising Stars) za izjemen napredek in poštni razvoj v letu 2022. Ta je rezultat prizadevanj Pošte Slovenije, da prebivalcem Slovenije ponudi in še izboljša že sedaj kakovostne moderne poštne storitve.

Svetovna poštna zveza je na omenjenem kongresu predstavila tudi poročilo o aktualnem stanju v poštnem sektorju, ki med drugim izpostavlja, da je razvoj poštne dejavnosti pripomogel k ekonomskem okrevanju gospodarstva po pandemiji. Kot del predstavitve poročila je SPZ na kongresu podelila nagrade državam, ki so pokazale najbolj obetaven razvoj v prejšnjem letu. Kot v preteklih letih so Avstrija, Francija, Nemčija, Japonska in Švica dosegle najvišjo, 10. stopnjo poštnega razvoja SPZ za leto 2022.

Slovenija je na deset stopenjski lestvici vidno napredovala. Medtem ko je bila v letu 2021 v skupini 6. stopnje, je v 2022 napredovala v skupino držav, ki so dosegle 8. stopnjo razvoja. V to stopnjo so uvrščene države s kakovostno ponudbo poštnih storitev, ki ponujajo dobro ponudbo vrednosti in prispevajo h gospodarski rasti. Z uporabo masovnih poštnih podatkov iz 172 držav omenjeno poročilo SPZ ponuja najobsežnejši pregled globalnega poštnega razvoja v štirih razsežnostih: zanesljivost, doseg, relevantnost in odpornost poštnih storitev. Nagrada je potrditev odličnega dela zaposlenih v Pošti Slovenije, ki jim gredo zahvala in čestitke za doprinos k razvoju družbe.    

http://pregled.posta.si/o-posti-site/PublishingImages/Slike novice/spz_nagrada.jpg
Foto: Universal Postal Union

Kontakt za medije

pr@posta.si

Materiali za medije

  •  
  •  
  •