Novice

Razglednice so še daleč od izumrtja

Datum objave: 15.04.2016

​Ena od takšnih sta Paulo Magalhães in Ana Campos iz Portugalske, ki nikakor ne želita dovoliti, da bi e-pošta zamenjala razglednico. Ravno želja, da bi prejemala več razglednic iz različnih koncev sveta, je bila podlaga za ustanovitev Postcrossing projekta. Osnovna ideja je, da pošlješ nekomu razglednico in prejel jo boš od nekoga nazaj. Uporabnik se registrira v spletno aplikacijo, ki mu v zameno ponudi naslove drugih "postcrosserjev", katerim lahko pošlje razglednico. Na ta način si lahko sam izbere na kateri konec sveta jo bo poslal, določi kakšne razglednice želi prejemati in ocenjuje tiste, ki jih je prejel. Na presenečenje ustanoviteljev je zanimanje iz dneva v dan naraščalo ter preseglo vsa njuna pričakovanja, saj je do danes bilo že poslanih več kot dvaintrideset milijonov razglednic, ki so skupaj prepotovale takšno razdaljo, kot da bi potovali do sonca in nazaj kar petsto triinštiridesetkrat.

 

Zato ni presenečenje, da ima Postcrossing za Pošto Slovenije velik pomen. Glede na to, da smo 9. oktobra praznovali svetovni dan pošte, smo se ob tej priložnosti na pobudo g. Marjana Osvalda, direktorja področja mednarodnih odnosov, odpravili na III. osnovno šolo Celje. Na tej šoli sta namreč dva izmed najmlajših "postcrosserjev" v Sloveniji, ki počasi a vztrajno navdušujeta svoje vrstnike. Martin Steblovnik in Filip Duškov, učenca šestega razreda, pa nista samo navdušila že več kot petdeset vrstnikov. S svojo zagnanostjo sta si pridobila tudi podporo učitelja Petra Čanjija, ki jima tudi pomaga z vodenjem postcrossing krožka.

Mlada Postcrosserja Martin Steblovnik in Filip Duškov
Na fotografiji: Martin Steblovnik in Filip Duškov

Veseli smo, da se tudi med mladimi najdejo posamezniki in celo skupine, ki pomagajo negovati osnovno poslanstvo našega podjetja, povezovanje ljudi. Iz tega razloga, smo se potrudili, da sta oba fanta za vsaj en dan bila center pozornosti na svoji šoli in morda tudi širše. Tako smo ju presenetili s spremstvom regionalne televizijske hiše, ki je posnela reportažo. Seveda pa nismo pozabili, da sodelovanje v tem projektu predstavlja tudi določene stroške, zato smo prispevali tudi nekaj paketov znamk, da jima vsaj za nekaj časa ne bo potrebno skrbeti. Kot vsako prijetno druženje, je tudi to minilo prehitro, zato smo ga zaključili z obljubo, da se vidimo tudi prihodnje leto.

​​
 
 
 
 
 

Kontakt za medije

pr@posta.si

Materiali za medije

  •  
  •  
  •