Novice

Razglašeni rezultati 51. natečaja za najlepše pismo Svetovne poštne zveze

Datum objave: 10.10.2022

Ob svetovnem dnevu pošte je bila podeljena prva nagrada na 51. mednarodnem natečaju Svetovne poštne zveze (SPZ) za mlade v pisanju pisem. Prejela jo je trinajstletna Esra Sümeyye Öz iz Turčije. Letošnji natečaj je mlade od 9 do 15 let pozval, da naj napišejo pismo vplivni osebi o tem, kako in zakaj ukrepati proti podnebnim spremembam. Tema natečaja je sovpadala s s temo letošnjega svetovnega dneva pošte »pošta za planet«. Zmagovalka je napisala: »Moja učiteljica me je prosila, naj napišem pismo vplivni osebi, da bi opozorila na podnebno krizo. Mislim, da so mame najvplivnejši ljudje na svetu. Mama oblikuje svet, vzgaja generacije, spreminja družbe

2. mesto je zasedel Nisal Nasser Salem Al Rawahiyah iz Omana za svoje pismo omanskemu ministru za kmetijstvo, ribištvo in vodne vire, tretje Bryaneliza Latchman iz Gvajane s svojim pismom predsedniku. Posebne nagrade so prejeli še mladi avtorji pisem iz Alžirije, Cipra, Gruzije, Šrilanke in Vietnama.

Na tekmovanju je sodelovala tudi Slovenija z zmagovalnim pismom Maje Ravnikar, učenke 9. razreda OŠ Neznanih talcev, Dravograd, ki je svoje pismo naslovila na g. Elona Muska in ga prosila, da nam s svojim finančnim prispevkom pomaga ohraniti ta planet. Maja je mnenja, da lahko vsak posameznik naredi nekaj koristnega za planet. Naša naloga je, da ga rešimo preden je prepozno! 

Kontakt za medije

pr@posta.si

Materiali za medije

  •  
  •  
  •