Novice

Prvi letošnji izid poštnih znamk

Datum objave: 27.01.2023

​Pošta Slovenije prvi letošnji izid poštnih znamk začenja z voščilno znamko v obliki srca. Kot vse znamke serije Ljubezen je tudi ta izšla v mali poli z desetimi znamkami, njena nominala pa je B (0,88 EUR).

Slovenija ima nedvomno veliko zaslužnih posameznikov, ki so delovali na najrazličnejših področjih in si zaslužijo tudi svoje mesto na poštni znamki. Tako v tokratnem izidu obeležujemo 150. obletnico rojstva skladatelja in zdravnika Josipa Ipavca, serijo Znamenite osebnosti pa dopolnjuje tudi znamka, posvečena zdravniku in kemiku dr. Friderik Preglu, ki je pred 100 leti prejel Nobelovo nagrado za kemijo. Vsaka od teh znamk je izšla v poli s 25 znamkami. Znamka, posvečena Josipu Ipavcu, ima nominalo 1,08 EUR, nominala znamke z motivom dr. Friderika Pregla pa je 1,05 EUR.

V tokratnem izidu je izšla tudi druga znamka serije Naravna jezera Slovenije. Znamka  predstavlja Črno jezero na Pohorju, kot vse znamke te serije pa je tudi ta izšla v bloku z eno znamko. Nominala te znamke je 2,58 EUR.

Nadaljujemo tudi serijo Sodobni rokodelci Slovenije, tokratna znamka prikazuje sodobno rokodelsko kamnoseštvo. Na znamki je prikazana kamnita šatulja, delo mojstra kamnoseštva Jerneja Bortolata. Znamka je izšla v poli po 16 znamk, njena nominala pa je 1,67 EUR.

Vse znamke spremljajo tudi ovitki in žigi prvega dne, več informacij je na voljo na spletni strani Pošte Slovenije, na zavihku Znamke in filatelija.


http://pregled.posta.si/o-posti-site/PublishingImages/Slike%20novice/izid%20znamk-januar_Banner_900x420.jpg

Kontakt za medije

pr@posta.si

Materiali za medije

  •  
  •  
  •