Sporočila za medije

Prvi letošnji izid poštnih znamk

Datum objave: 28.01.2021

V petek, 29. januarja, bo Pošta Slovenije izdala prvi sklop letošnjih poštnih znamk.

Pošta Slovenije prvi letošnji izid slovenskih poštnih znamk, kot je že stalnica, začenja z voščilno znamko v obliki srca. Kot vse znamke te serije bo tudi ta izšla v mali poli z desetimi znamkami, njena nominala pa bo 0,69 EUR.

V letu 2021 bo minilo 200 let od rojstva geografa in kartografa Blaža Kocena. V seriji Znamenite osebnosti bo izšla znamka v poli s 25 znamkami, njena nominala pa bo 0,82 EUR.

Po kitajskem horoskopu se bo začelo leto bivola. Z znamko v seriji Kitajski horoskop, ki bo izšla v poli s 25 znamkami, se tako zaključuje ta serija. Nominala znamke bo 1,86 EUR.

V seriji znamk Arhitektura na Slovenskem bo tudi tokrat izšla znamka v bloku, na njem pa bo predstavljena mestna stanovanjska hiša Meksika v Ljubljani, delo arhitekta Vladimirja Šubica. Nominala znamke bo 1,85 EUR.

Pošta Slovenije nadaljuje tudi s serijo znamk Sodobni rokodelci Slovenije. Januarska znamka, ki bo izšla v poli s 16 znamkami in z nominalo 1,37 EUR, bo prikazovala sodobno klekljanje.

V seriji znamk Obletnice pa bo v poli s 25 znamkami izšla znamka ob 200. obletnici Ljubljanskega kongresa. Nominala znamke bo 0,55 EUR.

Seveda tudi tokratne znamke spremljajo žigi in ovitki prvega dne, več informacij o izidu pa je na voljo na naši spletni strani.


 
 
 
 
 

Kontakt za medije

pr@posta.si

Materiali za medije

  •  
  •  
  •