Sporočila za medije

Prihajajo praznične poštne znamke

Datum objave: 10.11.2022

Pošta Slovenije bo v petek, 11. novembra, izdala nove poštne znamke. Izšle bodo štiri redne praznične znamke, dve z božičnima in dve z novoletnima motivoma. Nadaljuje se tudi serija znamk Slovenske znanstvenice, Kmečke hiše na Slovenskem in Slovenski letalski pionirji. Nova serija priložnostnih poštnih znamk bo posvečena slovenskim pregovorom in rekom. Obenem bo v Glaserjevem salonu v Malečniku odprtje filatelistične razstave Božične znamke skozi čas.

V zadnji letošnji izdaji bodo izšle štiri redne, praznične znamke, dve z božičnima in dve z novoletnima motivoma. Kot je že stalnica, bodo praznične znamke tudi tokrat izdane v samolepilnih polah s po 50 znamkami ter v štirih priročnih zvežčkih s po 12 znamkami. Nominali novoletnih znamk bosta A in C, nominali božičnih znamk pa B in C. V Glaserjevem salonu v Malečniku bo 11. novembra tudi odprtje razstave Božične znamke skozi čas. Ob tej priložnosti bo v uporabi priložnostni poštni žig, Filatelistično društvo Maribor pa bo pripravilo priložnostni ovitek.

Novembra nadaljujemo tudi s serijo znamk Slovenske znanstvenice. Na četrti znamki te serije predstavljamo dr. Ano Mayer Kansky, slovensko kemičarko in prvo doktorico znanosti ljubljanske univerze. Znamka bo izšla v mali poli z 10 znamkami in nominalo 0,69 EUR.

V seriji Kmečke hiše na Slovenskem bo v bloku izšla znamka z motivom Dominkove hiše iz Gorišnice. Nominala te znamke bo 2,79 EUR.

Nadaljujemo tudi z lani začeto serijo znamk Slovenski letalski pionirji. Znamka, ki bo izšla v poli s 16 znamkami, bo tokrat posvečena začetkom brezmotornega letenja ter Francu Welsu, zaslužnemu  inženirju na tem področju. Nominala znamke bo 2,58 EUR.

Novo serijo priložnostnih poštnih znamk posvečamo slovenskim pregovorom in rekom: prva znamka, izdana v poli s 25 znamkami, ponazarja rek: »Kadar mačke ni doma, miši plešejo!«

Vse znamke spremljajo tudi ovitki in žigi prvega dne, več informacij pa je na voljo v Biltenu št. 143 ter na spletni strani www.posta.si


http://pregled.posta.si/o-posti-site/PublishingImages/Slike%20novice/znamke_november22.jpg

Kontakt za medije

pr@posta.si

Materiali za medije

  •  
  •  
  •