Novice

Prevzeli prostore v novem Logističnem Centru Hoče-Maribor

Datum objave: 11.11.2022

V obrtni coni v Hočah je zaživel nov logistični center tujega neposrednega investitorja - avstrijske družbe GoAsset Development. V petek, 11. novembra 2022, so vrata logističnega centra odprli za obiskovalce in del prostorov predali novemu najemniku – Pošti Slovenije.

Logistični center Hoče-Maribor je bil zgrajen v začetku leta 2022 in je namenjen logistični in proizvodni dejavnosti. Obsega območje v velikosti 5 hektarjev, poslovnim partnerjem pa ponuja 32.000 m2 skladiščnih površin najvišjega razreda. S kakovostno konstrukcijo omogoča popolno prilagodljivost zahtevam posameznih strank in ponuja možnosti za izvajanje različne dejavnosti lahke industrije. V prvi tretjini logističnega centra najemniki že opravljajo svojo dejavnost.

Pošta Slovenije bo logistični center uporabljala za predelavo in distribucijo vseh večjih kosovnih pošiljk, ki jih ni možno usmerjati na paketnih usmerjevalnikih. »Pridobitev prostorov je v skladu z našimi načrti konsolidacije obstoječih prostorov pretočnih skladišč Pošte Slovenije ter odvisnih družb Intereurope in PS Logistike. Cilj je vzpostavitev skupne logistične mreže na ravni celotne Skupine Pošta Slovenije in povečanje skladiščnih kapacitet zaradi rasti distribucije večjih kosovnih pošiljk,« je ob predaji prostorov pojasnil Klemen Bončina, direktor Tehnologije, mreže in logistike v Pošti Slovenije.

 

Kontakt za medije

pr@posta.si

Materiali za medije

  •  
  •  
  •