Novice

Predstavitev marčevskih znamk

Datum objave: 31.03.2023

V prijetnem ambientu Botaničnega vrta v Ljubljani smo danes s simbolno predajo spominskih albumov pozdravili marčevsko izdajo rednih poštnih znamk. Izšle so znamke iz serije Rastlinstvo. V sklopu te serije so ponovno izšle štiri znamke, tokrat z motivi slovenskih sviščev ali encijanov. Na znamkah so prikazani triglavski svišč, panonski svišč in močvirski svišč. Na znamki v bloku pa je predstavljen bratinski košutnik ali rumeni svišč.

Tema znamke serije Turizem je »Slovenija v presežnikih«. Na to temo bo v naslednjih letih izšlo več znamk. Na prvi znamki v poli s 25 znamkami je prikazana najstarejša lekarna v Sloveniji – stara lekarna Olimje, ki je tudi tretja najstarejša ohranjena lekarna v Evropi.

Letos praznuje svoj jubilej tudi Celje, in sicer pod sloganom: »Celje – knežje mesto, 700 let, zapisanih v zgodovini«. Častitljivo obletnico Pošta Slovenije obeležuje z znamko. 

Na dogodku se je zbralo več kot 40 aktivnih filatelistov, ki so jim predstavniki Botaničnega vrta Univerze v Ljubljani predstavili posebnosti rastlin, ki smo jih izdali v seriji Rastlinstvo.

Udeležence dogodka je nagovoril tudi podpredsednik Filatelistične zveze Slovenije Igor Pirc, ki je poudaril pomen ohranjanja filatelije v Sloveniji in pomembnost sodelovanja s Pošto Slovenije. Napovedal je tudi pomembne mednarodne filatelistične dogodke v Sloveniji in tujini: septembrsko Multilaterale 2023 v Kopru, Alpe Jadran Filatelijo v Trbižu ter Balkanfilo, ki bo potekala oktobra v Beogradu.


 

Kontakt za medije

pr@posta.si

Materiali za medije

  •  
  •  
  •