Novice

Predstavitev delovanja Digi info točke delegaciji z Japonske

Datum objave: 17.04.2024

Pošta Slovenije na več lokacijah po Sloveniji izvaja storitve svetovanja pri uporabi digitalnih javnih storitev. Ob prisotnosti ministrice za digitalno preobrazbo dr. Emilije Stojmenove Duh je delovanje Digi info točke v praksi v poslovalnici v Čopovi ulici v Ljubljani, najstarejši poštni poslovalnici pri nas, predstavila tudi gostom z Japonske.

Novembra lani je Pošta Slovenije s poštnimi poslovalnicami in certificiranimi kadri kot konzorcijski partner vstopila v projekt, s katerim sledi družbeno prepoznani vlogi in strategiji na področju digitalne preobrazbe. Digi info točke so bile vzpostavljene z namenom spodbujanja digitalne vključenosti in povečanja števila uporabnikov javnih digitalnih storitev, od uporabe elektronske osebne izkaznice do prijav v elektronske storitve in elektronsko podpisovanje, dostopa do informacij o delu državne uprave na portalu gov.si, dostopa do elektronskih storitev na portalu registracija in prijave v portal SPOT, uporabe storitev eZdravja na portalu zVEM, e-storitev ZPIZ, storitev z zvezi s študijem in štipendijami ter mnogih drugih.

Predstavitve delovanja v praksi se je ob prisotnosti ministrice Stojmenove Duh udeležila številčna delegacija z Japonske. Japonsko delegacijo je vodila Akiko Yoshida, veleposlanica Japonske v Sloveniji, sprejema so se udeležili še Yuji Aoki, direktor Sektorja za politiko poštnih storitev, Urad za mednarodne zadeve, MICJ, Akira Goto, namestnik direktorja Sektorja za politiko poštnih storitev, Urad za mednarodne zadeve, MICJ, Yuki Ide, pomočnica direktorja Sektorja za politiko poštnih storitev, Urad za mednarodne zadeve, MICJ, Mai Kawamura, diplomatka na oddelku za politično-gospodarske zadeve veleposlaništva, predstavniki podjetja Toshiba ter predstavniki Pošte Slovenija Slavko Ovčina, Zoran Ličen in Asmir Nuhanović. 

Kontakt za medije

pr@posta.si

Materiali za medije

  •  
  •  
  •