Povečan obseg pošiljk v decembru

Datum objave: 28.11.2019

Pošta Slovenije se podobno kot druga distribucijska podjetja ter tuji poštni operaterji ob koncu leta srečujemo s povečanim prometom.

Med drugim tudi pri prenosu paketnih pošiljk, saj je za to obdobje značilen porast spletnih nakupov zaradi bližajočih se božično-novoletnih praznikov. Zaradi pričakovanega povečanja obsega pošiljk v decembru smo v Pošti Slovenije izvedli vrsto aktivnosti, da bomo kar najbolje pripravljena na to obdobje in da bomo pošiljke naslovnikom dostavili v najkrajšem času.

Uporabnikom poštnih storitev svetujemo pravočasno naročilo izdelkov v spletnih trgovinah in priporočamo pravočasno oddajo pisemskih pošiljk v predprazničnem času, da bodo voščila in paketi še pred prazniki prispeli do naslovnikov in da darila ne bodo zamujala. Pošiljke bodo naslovnikom dostavljene v najkrajšem času. Uporabnike poštnih storitev prosimo za razumevanje, če pošiljka ne bo dostavljena že takoj naslednji dan po oddaji pošiljke. Vsekakor bo dostavljena v zakonsko predpisanih rokih, to je najkasneje v treh dneh od oddaje pošiljke v prenos (v te dneve pa se ne štejejo sobote, nedelje in prazniki).

Uporabnikom svetujemo, da za prevzem pošiljk, ki jih bodo naročali v spletnih trgovinah, izberejo PS Paketomat, kjer lahko pošiljko prevzamejo kadarkoli in se tako izognejo gneči na pošti, pa še od delovnega časa pošte niso odvisni.

Priporočljivi roki oddaje pošiljk v predprazničnem času so:

Povečan promet ob koncu leta


Delovni časi pošt 24. in 31. decembra 2019

V torek, 24. decembra 2019, in v torek, 31. decembra 2019, poslujejo pošte po sobotnem delovnem času. Pošte, ki so ob sobotah sicer zaprte, bodo 24. in 31. decembra 2019 poslovale od 9. do 11. ure.

 

Delovni čas dežurnih pošt 2102 Maribor (Zagrebška cesta 106, Maribor) in 1106 Ljubljana (Pražakova ulica 3, Ljubljana):

-      24. in 31. decembra 2019 poslujeta do 16. ure,

-      25. in 26. decembra 2019 ne poslujeta,

-      1. in 2. januarja 2020 ne poslujeta.
Posita IPPS Moj Paket PS Logistika EPPS Intereuropa