Obvestila

Plačilo odkupnine preko sodobne plačilne metode PayByLink

Datum objave: 22.11.2021

Obveščamo vas, da posodobitev plačilnih sistemov PS Paketomatov prehaja v zaključno fazo in da je plačilo odkupnih zneskov ter naslavljanje paketov z odkupnino na PS Paketomate že mogoče v sklopu nove, sodobne spletne plačilne metode PayByLink. Povezava za uporabo te metode je del e-obvestila, ki ga prejme uporabnik v sklopu dostave pošiljke v PS Paketomat.

Ker je omenjena zaključna faza namenjena predvsem odpravi še zadnjih morebitnih težav, vas prosimo, da svoje izkušnje, ki nam bodo v pomoč, da se še bolj približamo vašim željam in potrebam in vam ponudimo napredne storitve, posredujete na elektronski naslov info@posta.si.

Koristne informacije glede prevzema odkupne pošiljke na PS Paketomatu:

  • plačilo prek POS-terminalov na PS Paketomatu ni več mogoče,
  • PayByLink je način spletnega plačevanja, za kar potrebujete spletno banko,
  • plačilo lahko izvedete s kartico ali Valú-jem,
  • pošiljko, za katero ste opravili spletno plačilo, je treba prevzeti v roku 72 ur od takrat, ko je bila vložena v PS Paketomat, sicer vas bo čakala na pošti, kjer bo treba za prevzem pošiljke odkupnino ponovno plačati, spletno plačilo bo stornirano in denarna sredstva vrnjena na vaš račun.

Za prevzem pošiljke z odkupnino na PS Paketomatu je treba opraviti spletno plačilo prek povezave – PayByLink (možnost plačila s kartico ali Valú-jem), ki je del e-obvestila (SMS, e-mail). Uporabnik obvestilo prejme ob dostavi pošiljke v PS Paketomat. V ta namen mora imeti uporabnik možnost spletnega plačila, kar uredi pri svojem ponudniku bančnih storitev. Po plačilu zneska odkupnine uporabnik prejme e-obvestilo (SMS, e-mail) s kodo za prevzem pošiljke.


 
 
 
 
 

Kontakt za medije

pr@posta.si

Materiali za medije

  •  
  •  
  •