Novice

Pismo z zemljevidom namesto naslova prispelo na cilj

Datum objave: 28.12.2016

Priznamo, da je v majhnem islandskem mestecu Búðardalur zgolj okoli 250 prebivalcev, ki se med seboj poznajo. Kljub temu pa je predanost lokalnega pismonoše dostavi pisem neverjetna. Na kuverti namreč ni bilo navedenega naslova prejemnika pisma. Namesto tega je bil narisan zemljevid, kjer je bila označena lokacija hiše naslovnika.

V zgornjem levem kotu sta še bili navedeni država ter kraj, pravilno je bila nalepljena tudi znamka. Posebnost tega pisma se pa prične že pri imenu in priimku naslovnika, ki je bilo zaapisano nekoliko nenavadno: "Kmetija s konji z islandsko/danskim parom in tremi otroci ter veliko ovcami!". Za lažjo predstavo je pošiljatelj spodaj narisal še zemljevid. Narisan je fjord Hvammsfjörður, za njim nato zavijete levo na cesto številka 590 in takoj za tem zavijete desno, kjer je z rdečo puščico označeno "Tukaj".

Namesto naslova je islandski turist narisal tale zemljevid lokacije dostave (Búðardalur) z okolico. Poštar je pismo dostavil! objavljeno na Reddit.com
Pismo z zemljevidom namesto naslova prispelo na cilj

"Ta danska gospa dela v trgovini v Búðardalur-u" je še pripisano zraven narisanega zemljevida in "Takk fyrir!", kar pomeni "Hvala" v islandščini.

Na potovalnem portalu "Condè Nast Traveler" navajajo, da je pismo bilo poslano iz glavnega mesta Reykjavìk. Pošiljatelj je bil turist, ki je omenjeno družino obiskal na svoji poti in kasneje ni našel njihovega točnega naslova. Turistična kmetija družine je prava majhna atrakcija v tem področju z lastnim mini živalskim vrtom. Lastnika svoje obiskovalce vzpodbujata k božanju njunih konjev, koz, ovc, prašičev in ostalih živali.

Tudi naši poštarji se srečujejo s podobnimi izvirnimi oblikami pisanja naslovov. V tem prazničnem času, ko ljudje naenkrat pišejo veliko število voščilnic, je to še posebej pogosto. Pošiljatelj v naglici pozabi pripisati naslov ali pa v napiše pravilno ulico in napačen kraj. Naši delavci se po najboljših močeh trudijo pravilno usmeriti tudi takšne pošiljke. Res pa je, da nam vseh ugank ne uspe rešiti, zato je toliko bolj pomembno, da si tudi za pisanje naslovov vzamete potreben čas, da bodo vaše lepe želje pripsele do tistih, ki so jim namenjene.

 
 
 
 
 

Kontakt za medije

pr@posta.si

Materiali za medije

  •  
  •  
  •  
Posita IPPS Moj Paket PS Logistika EPPS Intereuropa