Novice

Partner projekta Dan sajenja medovitih rastlin

Datum objave: 23.02.2022


Generalni direktor Pošte Slovenije Tomaž Kokot je danes predal donacijo predsedniku Čebelarske zveze Slovenije Boštjanu Noču, s čimer je Pošta Slovenije postala partner projekta Dan sajenja medovitih rastlin. 

Tako smo se tudi zavezala k nadaljnjim aktivnostim, ki bodo pripomogle k osveščanju in pozivanju k ohranjanju čistega in zdravega okolja za čebele in ostale opraševalce. Ob tej priložnosti so generalni direktor, predsednik Čebelarske zveze Slovenije in podžupan občine Ivančna Gorica Tomaž Smole pri Hiši kranjske čebele v Višji Gori simbolično zasadili medovito rastlino – lipo, simbol slovenstva. Spregovorili so o pomenu ohranjanja medovitih rastlin in o prizadevanjih za zmanjševanje negativnega vpliva na okolje.  

S tem projektom Pošta Slovenije nadgrajuje aktivnosti v boju proti podnebnim spremembam in zmanjševanju ogljičnega odtisa, ki jih izvaja v skladu s prizadevanji na področju trajnostnega poslovanja in trajnostnega razvoja. Ena izmed aktivnosti Pošte Slovenije pri podpori projekta Dan sajenja medovitih rastlin bo tudi spodbujanje interne in splošne javnosti k odgovornemu odnosu do okolja in izvajanju dejavnosti, ki pripomorejo k ohranjanju čistega in zdravega okolja za čebele in ostale opraševalce.

 
 

Projekt ČZS in Pošte Slovenije podpira tudi Občina Ivančna Gorica. Podžupan Tomaž Smole je še povedal gre z današnjim dogodkom tudi za veliko simboliko, saj je tu rojena kranjska čebela, pošta pa je tista, ki je to marljivo čebelico pošiljala po celem svetu. Za to je bila zaslužna predvsem čebelarska družina Rothschütz iz bližnjega Gradu Podsmreka, ki je z naprednim čebelarjenjem in trgovanjem poskrbela, da si je kranjska čebela uspešno utirala pot v svet.

Dogodek je v Višnji Gori gostil Zavod za kulturo in turizem Prijetno domače Ivančna Gorica. Najprej je prisotne sprejela direktorica zavoda Maja Lampret in jih povabila k ogledu muzejskih prostorov v Središču inovativnih tehnologij Apilab – Hiša kranjska čebela.  

 

Video material za medije 
 
 
 
 

Kontakt za medije

pr@posta.si

Materiali za medije

  •  
  •  
  •