Sporočila za medije

Novi član poslovodstva Pošte Slovenije bo Sebastijan Gostenčnik

Datum objave: 10.09.2021

Nadzorni svet Pošte Slovenije je na današnji seji imenoval Sebastijana Gostenčnika za novega člana poslovodstva družbe, in sicer za mandatno obdobje dveh let. Mandat bo nastopil 16. 9. 2021. Pošto Slovenije vodi začasni generalni direktor Tomaž Kokot, članu poslovodstva Vinku Filipiču pa mandat preneha 15. 9. 2021.

Sebastijan Gostenčnik je že od leta 2016 zaposlen na Pošti Slovenije in sedaj vodi organizacijski enoti kontroling ter finance in računovodstvo. Njegovo imenovanje je primer dobre poslovne prakse v družbi in pomeni kontinuiteto na področjih, ki jih vodi sedanji član poslovodstva.

Skupina Pošta Slovenije je v lanskem poslovnem letu, ki ga je v pretežni meri zaznamovala epidemija covida-19, ustvarila čisti poslovni izid v višini 5,2 mio. EUR, od tega pripada obvladujoči družbi 4,5 mio. EUR. Podrobnejše informacije o poslovanju v lanskem letu so na voljo v letnem poročilu.

V prvem polletju letošnjega leta Skupina Pošta Slovenije presega načrtovane rezultate za to obdobje. V okviru poslovnih prihodkov predstavljajo največji delež prihodki od pisemskih storitev, sledijo prihodki od logističnih storitev in paketnih storitev ter prihodki od denarnih storitev.

Za leto 2021 je načrtovana nadaljnja zmerna rast prihodkov ob upoštevanju postopnega umirjanja epidemije. Ključni za doseganje rasti bodo še naprej prihodki od paketnih in logističnih storitev, pomembne pa ostajajo pisemske in IT storitve ter storitve na mreži. E-substitucija v letu 2021 vpliva na zmanjšanje števila pisemskih pošiljk in storitev iz poslovne mreže, ki jo je vpliv epidemije covida-19 še dodatno pospešil. Največje povečanje pa načrtuje na področju paketov in hitre pošte, predvsem iz naslova nadaljevanja trenda povečanja nakupov prek spletne prodaje.


 
 
 
 
 

Kontakt za medije

pr@posta.si

Materiali za medije

  •  
  •  
  •  
Posita IPPS Moj Paket PS Logistika EPPS Intereuropa