Obvestila

Lažni telefonski klici v imenu Pošte Slovenije

Datum objave: 18.03.2022


Obveščeni smo bili, da posamezniki prejemajo lažne telefonske klice v imenu Pošte Slovenije. Klici prihajajo s telefonske številke, ki se začne z +386 1 777. Posameznika lažno obveščajo, da ga čaka paket, ki ga je treba prevzeti takoj, saj ima na voljo samo še en dan za prevzem in da je za paket treba plačati odkupnino.

Gre za lažne klice z namenom ogoljufat posameznika. Podobni lažni klici so se s teh telefonskih številk (+386 1 777 XX XX) v preteklosti že pojavljali, vendar so takrat posameznike prepričevali v nakup delnic ali vlaganja v kripto valute.

Strankam svetujemo, da ne nasedajo lažnim klicem in naj klicatelju ne posredujejo svojih osebnih podatkov, predvsem pa ne podatkov o svojih plačilnih karticah, prav tako naj ne nakazujejo denarja na druge načine.

Če ste v dvomih, se lahko obrnete na naš klicni center (info@posta.si ali telefon 080 14 00). V primeru, da ste klicatelju posredovali podatke o svoji plačilni kartici, vam svetujemo, da nemudoma kontaktirate svojo banko ali klicni center za kartično poslovanje (telefonska številka je na kartici) in poveste, kaj se vam je zgodilo (da ste zelo verjetno bili žrtev goljufije) ter blokirate plačilno kartico. V primeru, da ste bili oškodovani, svetujemo, da podate prijavo tudi na policijski postaji.


 
 
 
 
 

Kontakt za medije

pr@posta.si

Materiali za medije

  •  
  •  
  •