Nemoten potek poštnega prometa tudi v decembru

Datum objave: 10.12.2019
Nemoten potek poštnega prometa tudi v decembru

V decembru, ko se obseg poštnih pošiljk bistveno poveča, smo pri Pošti Slovenije izvedli vrsto aktivnosti, s katerimi zagotavljamo nemoten potek poštnega prometa in s tem pravočasno dostavo pošiljk.

Na najbolj ključnih poštah in relacijah smo tako poskrbeli za dodatne prevozne in tovorne kapacitete ter ustrezno prilagodili kadrovsko zasedbo. Prevzemi pošiljk pri pogodbenih strankah potekajo nemoteno. Prav tako se s posameznimi strankami, ki v predprazničnem času v prenos oddajo bistveno večje število paketov kot ob običajnih dnevih v letu, dogovarjamo glede najugodnejših urnikov prevzema paketov ter po potrebi opravimo tudi več prevzemov dnevno.

Na pošti 1102 Ljubljana je za obvladovanje sprejema pošiljk vzpostavljen nov, avtomatiziran sprejem paketnih pošiljk, in sicer s pomočjo sistema DWS (Dimensioning Weighing Scanning), ki paket stehta, izmeri njegove dimenzije in odčita sprejemno številko paketa, s čimer pohitrimo in olajšamo proces sprejema paketnih pošiljk, prav tako so paketi avtomatsko usmerjeni na paketni usmerjevalnik.

Z modernizacijo strojnega usmerjanja pošiljk v PLC Ljubljana od letos uspešno obvladujemo sprejem in usmerjanje paketnih pošiljk. Hitrost usmerjanja paketov je z novo tehnologijo povečana za skoraj štirikrat, saj operativna učinkovitost znaša najmanj 10.000 enot na uro.

Od novembra tudi dodatno obveščamo stranke, ki ne prevzamejo paketa. Nekaj dni pred iztekom roka za vračilo paketa pošiljatelju prejmejo stranke opomnik, da jih na pošti še vedno čaka paket. Na ta način želimo zmanjšati število neprevzetih paketov, pošiljateljem pa posledično znižati stroške vračil pošiljk ter obdelave naročil.

V času povečanega obsega poštnih pošiljk smo pripravili priporočila za oddajo pošiljk v predprazničnem času z roki za oddajo pošiljk, ki zagotavljajo, da bodo pošiljke pravočasno dostavljene.

S prijaznimi pozdravi, Pošta Slovenije d.o.o.


Posita IPPS Moj Paket PS Logistika EPPS Intereuropa