Novice

VIDEO: Nadaljevanje pogovorov o sodelovanju s predstavniki Pošte Srbije

Datum objave: 23.07.2021


Potem ko je srbsko pošto maja letos obiskal naš začasni generalni direktor Tomaž Kokot, so se sedaj na obisku v Pošti Slovenije mudili predstavniki Pošte Srbije na čelu z generalnim direktorjem Zoranom Đorđevićem ter nadaljevali pogovore o sodelovanju na področjih digitalizacije, e-uprave ter pomoči pri prilagajanju poslovanja poštnim operaterjem v EU.

»Naša sodelovanja potekajo v dveh smereh, v smeri kako uspešno digitalizirati, olajšati delovne procese med zaposlenimi v poštno logističnih centrih in pa pri poštnem delu in na drugi strani kako držati sodoben stik z našimi uporabniki na terenu,« je povedat začasni generalni direktor Pošte Slovenije Tomaž Kokot.

 
 

Gostom iz Srbije so predstavniki naše pošte predstavili tudi storitev spletne platforme, ki jo Skupina Pošta Slovenije nudi svojim partnerjem in jo uporablja tudi Hrvaška Pošta pod imenom Žuti klik. Predstavili smo jim tudi naše IT rešitve Posita in pristop k digitalizaciji in sledenju sodobnih trendov na poštnem področju. Predstavniki so si izmenjali mnenja kako slediti razvoju tehnologije in jo uporabljati v korist uporabnikom poštnih storitev in ob tem ohraniti pristnost človeškega faktorja in čar poštarskega zvonjenja in nasmeha na vratih ob dostavi pošiljke.

text

* levo so predstavniki Pošte Slovenije, desno predstavniki Pošte Srbije

Goste smo povabili tudi na ogled poštno logističnega centera v Mariboru, kjer Pošta Slovenije kot pomoč pri upravljanju delovnih procesov uporablja prvega robota oziroma umetno inteligenco ter podatkovni center Pošte Slovenije. 

Pozitivne vtise ogleda in dobro sodelovanje je generalni direktor Pošte Srbije Zoran Đorđević napovedal tudi v video izjavi po obisku poštno logističnega centra v Mariboru.

 


 
 
 
 
 

Kontakt za medije

pr@posta.si

Materiali za medije

  •  
  •  
  •  
Posita IPPS Moj Paket PS Logistika EPPS Intereuropa