Novice

Vabilo za udeležbo na mednarodnem natečaju Svetovne poštne zveze za najlepše pismo

Datum objave: 27.02.2023

​Svetovna poštna zveza (Universal Postal Union – v nadaljevanju: SPZ) letos že dvainpetdesetič vabi osnovnošolce z vsega sveta k sodelovanju na natečaju za izbor najlepšega pisma. S to akcijo želi spodbuditi otroke in mladostnike h kreativnosti in k izražanju idej ter obuditi v njih željo po pisanju pisem.

Slovenija je na natečaju prvič sodelovala leta 2016 in izjemno smo ponosni, da je med več kot 980.000 pismi otrok in mladostnikov iz 64 držav učenka Osnovne šole Komandanta Staneta iz Dragatuša dosegla odlično tretje mesto. Tudi leto 2018 je bilo uspešno, saj je bila učenka Osnovne šole Beltinci nagrajena s posebnim priznanjem.

Dosežena uspeha sta nas spodbudila k nadaljnjemu sodelovanju pri tem projektu, zato ob pomoči Ministrstva za vzgojo in izobraževanje osnovne šole tudi letos vabimo k sodelovanju.

Tema letošnjega natečaja: Predstavljaj si, da si super junak. Tvoja misija je poskrbeti, da bodo ceste po vsem svetu bolj varne za otroke. Napiši nekomu pismo, v katerem pojasnjuješ, katere super moči potrebuješ za izpolnitev svoje misije. (Originalni naslov: »"Imagine you are a super hero and your mission is to make all roads around the world safer for children. Write a letter to someone explaining which super powers you would need to achieve your mission.")

Rok za oddajo

Šole, ki so bodo odločile za sodelovanje na natečaju, pošljejo le po eno pismo (ki je bilo izbrano na internem natečaju) najpozneje do 12. aprila 2023 na naslednji naslov:

Pošta Slovenije d. o. o.
Natečaj za najlepše pismo
Slomškov trg 10
2000 Maribor

Več o pravilih in pogojih sodelovanja najdete v vabilu in na plakatu spodaj.

Vabilo osnovnim šolam 2023

POSTER Letter writing competition


http://pregled.posta.si/zasebno-site/PublishingImages/Slike-v-vsebini/natecaj2023_1200.jpg

Kontakt za medije

pr@posta.si

Materiali za medije

  •  
  •  
  •