Aktivnosti Pošte Slovenije glede koronavirusa

Datum objave: 25.02.2020

Zaradi izbruha okužb s koronavirusom, po ocenah Ministrstva za zdravje obstaja možnost pojava tega virusa tudi v Sloveniji, zato smo v Pošti Slovenije pripravili določene zaščitne ukrepe, o katerih sproti seznanjamo zaposlene in smo v stalnem kontaktu z Nacionalnim inštitutom za javno zdravje (NIJZ).

S strani NIJZ smo prejeli obvestilo, da po do sedaj znanih podatkih poštne pošiljke ne predstavljajo vira okužbe, saj je malo verjetno, da bi novi koronavirus preživel na površini pošiljke toliko časa in v taki količini, da bi se oseba, ki rokuje s pošiljko, lahko okužila.

Vsi postopki poslovanja s poštnimi pošiljkami zaenkrat potekajo nemoteno. Prejeli pa smo informacijo, da je v Italiji zaprt le del poštnih poslovalnic, kar lahko vpliva na izvedbo dostave in roke prenosa.

V primerih, kjer bo znotraj Slovenije prišlo do motene izvedbe dostave pošiljk (npr. v javne ustanove, ki omejujejo gibanje in vstop), bomo postopali skladno z veljavnimi navodili in internimi akti.
Razmere, vezane na zmožnost opravljanja poštnih storitev v povezavi s pristojnimi organi, spremljamo, zato bomo vsaka morebitna dodatna navodila objavili takoj, ko bo to potrebno.

Posita IPPS Moj Paket PS Logistika EPPS Intereuropa