Novice

Praznujemo 20 let Godbe veteranov Štajerske Ervina Hartmana

Datum objave: 28.11.2022

V soboto je v Mariboru potekal slavnostni koncert ob 20. obletnici delovanja Godbe veteranov Štajerske Ervina Hartmana pri KUD Pošta Maribor.

Na jubilejnem koncertu Cvetje v jeseni so sodelovali tudi številni glasbeni gostje, kot so ansambel Srebrni Mladeniči, The Oldies Dixie Band, Moški Pevski Zbor KUD Pošta Maribor, Moški Pevski Zbor Slava Klavora. Vrhunec glasbenega vzdušja pa je bil skupen nastop godbe in pevskih zborov s pesmijo Himna MAR I BOR.

Godbo veteranov Štajerske Ervina Hartmana je leta 2002 ustanovil Ervin Hartman in je ena izmed petih sekcij KUD-a Pošta Maribor. »Vesel sem, da je ideja o ustanovitvi veteranske godbe dobila krila, saj je lepa beseda o naši godbi segla do številnih godb na Štajerskem, hkrati pa tudi izven naših meja. V naših vrstah so Štajerke in Štajerci iz Slovenije in Avstrije. Tako smo postali pomemben preko mejni povezovalec«, je zapisal njihov legendarni umetniški vodja, Ervin Hartman.

Ob tej obletnici godbi čestita tudi Pošta Slovenije za odlično izveden koncert in za dvajset let veteranskega muziciranja.   

 

Kontakt za medije

pr@posta.si

Materiali za medije

  •  
  •  
  •