Novice

Količine paketov ostajajo tudi v 2021 precej visoke

Datum objave: 25.01.2021

Pošta Slovenije je od začetka oktobra do konca decembra 2020 v notranjem in mednarodnem poštnem prometu prenesla rekordno količino paketov. Tudi v januarju ostajajo količine paketov precej visoke, vendar pošiljke večinoma dostavljamo v dogovorjenih rokih.

Pošta Slovenije bo do izboljšanja epidemiološke slike in posledično odprtja trgovinske in storitvene dejavnosti ohranila večino dodatnih ukrepov za zagotavljanje nemotenega poštnega prometa, ki jih je sprejela v zadnjih mesecih preteklega leta, in sicer tako v okviru prilagoditve lastne organizacije dela kot tudi dodatnih prostorskih oziroma skladiščnih kapacitet in dodatnih transportnih vozil ter sodelovanje s pogodbenimi izvajalci za dostavo paketov in izvajalcev prevozov.

Zaradi vseh ukrepov na nivoju države in posledic epidemije so prilagoditve načina dela in opravljanja poštnega prometa neizogibne. Pošta Slovenije si bo še naprej prizadevala zagotavljati prenos in dostavo poštnih pošiljk na način, da v nobenem primeru ne bo ogroženo zdravje zaposlenih in uporabnikov poštnih storitev. 


 
 
 
 
 

Kontakt za medije

pr@posta.si

Materiali za medije

  •  
  •  
  •  
Posita IPPS Moj Paket PS Logistika EPPS Intereuropa