Novice

Izid poštnih znamk v mesecu marcu

Datum objave: 06.03.2023

V mesecu marcu bodo trije izidi znamk. Poleg rednega izida znamk bo izšla skupna izdaja znamke s poštnim operaterjem Poljske, izšle pa bodo tudi znamke z velikonočnimi motivi.  

Še pred rednim marčevskim izidom je 6. marca izid poštne znamke, ki bo posvečena etnografu Emilu Korytku. Znamka bo izšla v skupni izdaji s poštnim operaterjem Poljske v poli s 16 znamkami, njena nominala pa bo 0,88 EUR.

10. marca bodo ponovno izšle tudi tri redne znamke z velikonočnimi motivi. Nominale teh znamk, ki bodo izšle v polah s po 50 znamkami na samolepilnem papirju, bodo A, B in C.

31. marca bo redni marčevski izid, v katerem  bo Pošta Slovenije nadaljevala s serijo znamk Rastlinstvo.  V sklopu te serije bodo ponovno izšle štiri znamke, tokrat z motivi slovenskih sviščev ali encijanov. Na treh znamkah, ki bodo izšle v polah s po 25 znamkami, bodo prikazani triglavski svišč, panonski svišč in močvirski svišč. Na znamki v bloku bo predstavljen bratinski košutnik ali rumeni svišč. Nominale treh znamk v polah bodo 0,69 EUR, 0,88 EUR in 1,50 EUR. Nominala znamke v bloku bo 1,67 EUR.

Tema znamke serije Turizem bo »Slovenija v presežnikih«. Na to temo bo v naslednjih letih izšlo več znamk. Na prvi znamki v poli s 25 znamkami bo prikazana najstarejša lekarna v Sloveniji – stara lekarna Olimje, ki je tudi tretja najstarejša ohranjena lekarna v Evropi. Nominala te znamke bo 1,50 EUR.

Letos praznuje svoj jubilej tudi Celje, in sicer pod sloganom: »Celje – knežje mesto, 700 let, zapisanih v zgodovini«. Častitljivo obletnico Pošta Slovenije obeležuje z znamko, ki bo izšla v poli s 16 znamkami, njena nominala pa bo 2,30 EUR.

Vse znamke spremljajo tudi ovitki in žigi prvega dne, več informacij pa je na voljo pod zavihkom Znamke in filatelija


http://pregled.posta.si/o-posti-site/PublishingImages/Slike%20novice/znamke.jpg

Kontakt za medije

pr@posta.si

Materiali za medije

  •  
  •  
  •