Novice

Najlepše pismo 2022 je napisala Maja Ravnikar

Datum objave: 21.06.2022

Tako kot vsako leto je tudi letošnja tema natečaja za najlepše pismo aktualna, in sicer "Napiši pismo vplivni osebi, zakaj in kakšne ukrepe bi morala sprejeti za zmanjšanje podnebne krize".  Svetovna poštna zveza je z letošnjim natečajem želela zbuditi skrb za naravo tudi med osnovnošolci in jih spodbuditi, da začnejo razmišljati o nevarnostih neodgovornega ravnanja z naravo.

Veseli nas, da je med našimi osnovnošolci kar nekaj otrok, ki ne le razmišljajo o ohranjanju čiste narave, pač pa tudi aktivno iščejo rešitve za njeno zaščito. Vsi prispeli prispevki so bili polni zanimivih predlogov in rešitev, zato odločitev žirije ni bila lahka. V najožji izbor so bila izbrana pisma, ki so upoštevala stroga pravila SPZ. Ta zahtevajo izdelek v obliki na roko napisanega pisma predpisane dolžine, z vsemi potrebnimi sestavinami: datumom, nagovorom, pozdravom in podpisom. Številni učenci so pisma tudi lično okrasili.

Najlepše pismo 2022

Žirijo je tokrat najbolj navdušilo pismo Maje Ravnikar, učenke 9. razreda OŠ Neznanih talcev, Dravograd, ki je svoje pismo naslovila na g. Elona Muska in ga prosila, da nam s svojim finančnim prispevkom pomaga ohraniti ta planet. Maja je mnenja, da lahko vsak posameznik naredi nekaj koristnega za planet. Lahko se odpravi v šolo ali službo s kolesom ali z javnim avtobusom, redno ugaša luči, pazi na skrbno rabo pitne vode … Naša naloga je, da rešimo naš planet, preden je prepozno!

Pismo Lare Lukič, učenke 8. razreda, je prava mala umetnina, saj ga je oblikovala iz recikliranih materialov in tako dokazala, da skrb za naravo ni nekaj, o čemer le govori, pač pa da trajnostni vidik upošteva v svojem vsakodnevnem življenju.

Laura Mataln Gerjevič, učenka 4. razreda, in Ema Bembič, učenka 6. razreda, sta svoji pismi lično okrasili z ilustracijami, ki kažejo, da se tudi najmlajši zavedajo posledic, ki jih pušča neodgovorno ravnanje ljudi v naravi.

Vsem navedenim in ostalim udeležencem iskrene čestitke in zahvala, zmagovalki pa želimo veliko uspeha v mednarodni konkurenci. 

Kontakt za medije

pr@posta.si

Materiali za medije

  •  
  •  
  •