Sporočila za medije

Drugi letošnji izid poštnih znamk

Datum objave: 12.03.2021


V seriji znamk Turizem bo predstavljena Dolenjska, ki vabi s sloganom »Turizem dobrega počutja«. Kot vse znamke te serije bo tudi ta znamka izšla v poli s 25 znamkami, njena nominala pa bo 1,37 EUR..

V novi seriji znamk, imenovani Prvi slovenski izumitelji s patenti, bosta na bloku z eno znamko predstavljena Ivan Bajde in njegova klavirska harfa. Nominala te znamke bo 0,69 EUR.

Kot je že stalnica, Pošta Slovenije nadaljuje tudi s serijo znamk Rastlinstvo, v sklopu katere bodo ponovno izšle štiri znamke, tokrat z motivi samonikle drevnine. Na treh znamkah, ki bodo izšle v polah s po 25 znamkami, bodo dobrovita, nepravi lovor in snežna kepa. Nominale teh znamk bodo 1,22 EUR, 1,37 EUR in 1,62 EUR. Na znamki v bloku bo predstavljena brogovita, njena nominala pa bo 1,86 EUR.

Marca bodo izšle tudi štiri razglednične dopisnice. S prvo bo Pošta Slovenije obeležila 250. obletnico prevoda Nouvega zákona Števana Küzmiča, z drugo pa 70. obletnico ustanovitve Tehniškega muzeja Slovenije.

V letu 2021 bo minilo tudi 60 let, odkar so bile prvič podeljene bralne značke, zato bo tudi ta obletnica obeležena z izidom razglednične dopisnice. Marca bo izšla še razglednična dopisnica, posvečena 100. obletnici ustanovitve Turistovskega kluba Skala.

Seveda tudi tokratne znamke spremljajo žigi in ovitki prvega dne, več informacij o izidu pa je na voljo na spletni strani www.posta.si, na zavihku Poštna znamka (posta.si).

 
 
 
 
 

Kontakt za medije

pr@posta.si

Materiali za medije

  •  
  •  
  •  
Posita IPPS Moj Paket PS Logistika EPPS Intereuropa