Sporočila za medije

Vabljeni na predstavitvi znamk Dolina miru in Iskra Delta Triglav

Datum objave: 02.11.2016

Jutri ob 17. uri bo na Fakulteti za računalništvo in informatiko v Ljubljani predstavitev priložnostne poštne znamke iz serije Slovensko industrijsko oblikovanje, tokrat posvečene prvemu slovenskemu računalniku Iskra Delta Triglav. V petek ob 11. uri pa bo v Slovenski kinoteki v Ljubljani predstavitev priložnostne poštne znamke iz serije Slovenski filmi, posvečene filmu Dolina miru.

Kot je že stalnica, bodo tudi letos ponudbo slovenskih znamk dopolnile štiri nove redne znamke serije Božič in novo leto. Dve znamki bosta izšli z božičnima motivoma in z nominalama B in C, na dveh rednih znamkah z nominalama A in C pa bosta novoletna motiva. Vsaka od štirih znamk bo izdana v poli po 50 znamk in v zvežčku.

Serijo Z žlico po Sloveniji tudi tokrat dopolnjujeta dve znamki. Motiv prve je tolminska frika, na drugi pa so prikazani kobariški štruklji in bovški krafi. Nominala vsake znamke bo 0,97 EUR.

V seriji Slovenski filmi predstavljamo film Dolina miru. Kot vse znamke te serije bo tudi ta izšla v mali poli z 10 znamkami, njena nominala pa bo 1,12 EUR.

Slovenski računalnik Iskra Delta Triglav bomo predstavili na znamki serije Slovensko industrijsko oblikovanje, katere nominala bo 0,65 EUR. Tudi ta znamka bo izšla v mali poli z 10 znamkami.

Znamko ob 100. obletnici prve svetovne vojne posvečamo soški fronti, na njej pa sta upodobljena pesnik Gregorčič in general Borojević. Znamka bo izšla v poli 25 znamk, njena nominala pa bo 0,45 EUR.

V letu 2016 mineva 25 let od ustanovitve samostojne PTT Slovenije. V ta namen bo izšla znamka v bloku z nominalo 1,15 EUR.

V letošnjem letu praznujemo tudi 1.700. obletnico rojstva sv. Martina, ki jo bomo obeležili z razglednično dopisnico.

Seveda tudi tokratne znamke spremljajo žigi in ovitki prvega dne, več informacij o izidu pa je na voljo na naši spletni strani.

Vljudno vabljeni na predstavitev znamk.​

Kontakt za medije

pr@posta.si

Materiali za medije