Novice

V Mariboru na ogled dobrodelna razstava UNICEF-ovih Punčk iz cunj

Datum objave: 27.11.2019


Dobrodelna razstava UNICEF-ovih Punčk iz cunj je odprla vrata v prostorih pošte 2101 na Slomškovem trgu 10 v Mariboru. Pošta Slovenije je projekt, s katerim UNICEF zbira sredstva za cepljenje otrok v državah v razvoju proti nalezljivim otroškim boleznim, podprla z donacijo, danes pa še s prvo dobrodelno razstavo pisanih in unikatnih punčk iz cunj v svojih prostorih.

Nastopa čas obdarovanja in dobrih pozornosti ter obenem sočutja s tistimi, ki živijo v pomanjkanju in potrebujejo pomoč. Številni posamezniki in podjetja zato želijo podariti darila s pomenom. UNICEF-ove Punčke iz cunj so prav takšno edinstveno darilo – so unikatna pisana bitja, ki jih vse leto izdelujejo prostovoljci in prostovoljke po vsej Sloveniji. Posebne so zato, ker z njimi ne razveselimo le obdarovanca, temveč s posvojitvijo punčke omogočimo zdrav začetek življenja otroku v državi v razvoju. Z donacijo v višini 20 evrov lahko UNICEF zagotovi nakup in dostavo cepiv, izobraževanje zdravstvenih delavcev in cepljenje otroka. UNICEF-ovi podatki kažejo, da zaradi bolezni, ki bi jih lahko enostavno preprečili s cepljenjem, vsako leto še vedno umre približno 1,5 milijona otrok.
V prihajajočih predprazničnih dneh bodo unikatne Punčke iz cunj razveseljevale prebivalce in obiskovalce Maribora. Izberite darilo, ki nosi posebno zgodbo in ji zapišite svoj konec. Razveselite otroka, ki mu boste podarili punčko in rešite otroka, ki mu boste omogočili cepljenje. Punčke lahko posvojite vse do konca leta, vsak delovni dan od 8.00 do 19.00 ter sobotah od 8.00 do 12.00. 

Kontakt za medije

pr@posta.si

Materiali za medije