Prestižna nagrada slovenski poštni znamki

Datum objave: 10.10.2019

Slovenska znamka z motivom brkate sinice je zmagala na tekmovanju za najlepšo znamko serije Europa 2019. Prvo mesto je naši znamki dodelila strokovna komisija PostEurop. Gre za eno najprestižnejših in najodmevnejših tekmovanj s področja filatelije.

»Ptice imajo izjemno pomembno vlogo v evropski biotski raznovrstnosti, saj lahko njihove migracijske poti pomagajo pri opraševanju, zatiranju škodljivcev in celo kmetovanju. Izbor teme ptice resnično dokazuje zavezo članov PostEurop pri ozaveščanju o trajnosti narave. Rad bi čestital vsem oblikovalcem za njihovo odličnost pri ustvarjanju takšnega kompleksnega in lepega oblikovanja, s čimer pa seveda otežujejo tudi delo komisije," je povedal Botond Szebeny, generalni sekretar PostEurop.

Prestižna nagrada slovenski poštni znamki
Podelitev nagrade za najlepšo znamko iz serije Europa 2019 je potekala v Bruslju.

Nagrade za natečaj Europa 2019, ki jih podeljuje strokovna komisija, so bile poštni filatelijski skupnosti predane 21. septembra 2019 v okviru belgijske filatelistične prireditve Grand Prix. Prvo nagrado za znamko brkate sinice, ki jo je oblikoval Zlatko Drčar, je predstavniku Pošte Slovenije podelil veleposlanik Republike Slovenije v Bruslju, njegova ekscelenca, g. dr. Rado Genorio.

Pošti Slovenije sta z drugim in tretjim mestom sledili še liechtensteinska in finska pošta.

Več o poštnih znamkah EUROPA
Od leta 1956 znamke EUROPA predstavljajo simbol evropske želje po tesnejšem povezovanju in sodelovanju. Te posebne znamke izdajajo evropske poštne uprave/podjetja in so opremljena z logotipom EUROPA, registrirano blagovno znamko PostEurop. Od leta 1993 je Posteurop odgovorna organizacija za izdajanje znamk Europa in vsako leto organizira strokovni natečaj s področja filatelije.  


Kontakt za medije

pr@posta.si

Materiali za medije