Sporočila za medije

Pošta Slovenije priporoča pravočasno oddajo voščil in daril

Datum objave: 30.11.2016

V primeru, da uporabniki poštnih storitev voščil in daril ne bodo uspeli poslati pravočasno, lahko uporabijo tudi storitev Hitre pošte po Sloveniji in Hitre pošte v tujino. Pošta Slovenije tudi priporoča, da izberejo storitev in embalažo ustrezno vsebini pošiljke, da bodo darila prispela do naslovnikov brez težav.

Pošta Slovenije priporoča pravočasno oddajo voščil in daril  

Božične in novoletne znamke

Pošta Slovenije je tudi tokrat izdala redne znamke na samolepilnem papirju, kot je to že stalnica za božične in novoletne znamke. Izšle so štiri praznične znamke, dve z božičnima motivoma (nominali B in C) in dve z novoletnima motivoma (nominali A in C). Vsaka znamka je izšla v poli po 50 znamk in v zvežčku.

Delovni časi pošt 24. in 31. decembra 2016

V soboto, 24. decembra 2016, in v soboto, 31. decembra 2016, poslujejo pošte po ustaljenem sobotnem delovnem času. Pošte, ki so ob sobotah sicer zaprte, tega dne ne bodo poslovale.

»BOŽIČKOVA POŠTA«

Božičkova pošta

Tudi letos lahko otroci pišejo Božičku, kamor prihaja iz leta v leto več risbic in pisem otrok. Pišejo mu tako posamezniki, kot tudi skupine iz vrtcev in šol. »BOŽIČKOVA POŠTA«, ki so jo v Pošti Slovenije uvedli leta 2010 tako vsako leto v pisanju in dobrih željah povezuje otroke iz vse Slovenije. Lani je Božiček prejel več kot 16.000 pisem in risbic otrok in prav vsakemu je odpisal ter priložil še manjše darilce.

Skupaj s Poštarjem Pavlijem in njegovimi prijatelji Božiček tudi letos obljublja, da bodo prav vsi sodelujoči prejeli pravo pismo Božička, v katerem bo seveda tudi letos kakšno presenečenje.

Otroci lahko pišejo Božičku do 19. decembra 2016 na naslov:

BOŽIČEK
Za pravljičnimi vrati Poštarja Pavlija 7
2002 Maribor

Kontakt za medije

pr@posta.si

Materiali za medije