Novice

Pošta Slovenija s projektom Naprej zmagala na tekmovanju PostEurop

Datum objave: 14.10.2019

Pošta Slovenije je za projekt Naprej – Zdravo in aktivno v prihodnost! prejela 1. nagrado na tekmovanju Coups de Coeur v kategoriji zaposleni! Tekmovanje med svojimi 52 članicami organizira PostEurop z namenom nagrajevanja najboljših projektov na področju družbene odgovornosti podjetij.

Podelitev nagrade Projekt Naprej

Pošta Slovenije z uvedbo projekta »Celovita psihosocialna podpora zaposlenim – Zdravo in aktivno v prihodnost!« izvaja številne aktivnosti, med drugim nudimo 24/7 brezplačno anonimno/zaupno psihološko pomoč (v obliki telefonskih, osebnih in e-svetovanj) za vse zaposlene in njihove ožje družinske člane pri reševanju težav pri delu (npr. konflikti med sodelavci, nasilje/nadlegovanje na delovnem mestu, izgorevanje itd.) in v zasebnem življenju (duševne stiske, odvisnosti od drog ali alkohola, konflikti s partnerjem, soočanje s težko boleznijo ali izgubo bližnjega itd.). Vsem zaposlenim smo omogočili dostop do spletnega portala z zanimivimi in uporabnimi gradivi s področja duševnega zdravja na delovnem mestu: na voljo so webinarji, zanimivi interaktivni video posnetki za zaposlene, članki, kvizi, vprašalniki, novice.

Pričakujemo, da bo celostni pristop k ohranjanju in krepitvi duševnega zdravja zaposlenih vplival tudi na izboljšanje medosebnih odnosov na delovnem mestu ter večjo motiviranost zaposlenih, da več pozornosti namenijo skrbi za lastno duševno zdravje.

Podelitev nagrade Projekt Naprej

Kot primer dobre prakse je Pošte Slovenije projekt prijavila na natečaj PostEurop, ki je združenje evropskih javnih poštnih operaterjev in med drugim služi tudi kot platforma za izmenjavo najboljših praks in izkušenj med poštnimi operaterji, tudi na področju družbene odgovornosti podjetij (Social Responsibility Circle (CSR)). Od leta 2014 tako zbira najboljše prakse članov na področju družbene odgovornosti podjetij in podeljuje nagrade v treh kategorijah – zaposleni, družba in okolje (CSR »Coups de Coeur" (utrip srca)). Na natečaj je 28 različnih poštnih uprav prijavilo 60 najboljših praks, ki jih poštni operaterji iz Evrope izvajajo na področju družbene odgovornosti. Pošta Slovenije je včeraj, na svetovni dan duševnega zdravja (10. oktober), prejela 1. nagrado v kategoriji zaposleni za projekt »Celovita psihosocialna podpora zaposlenim – Zdravo in aktivno v prihodnost!«.


Kontakt za medije

pr@posta.si

Materiali za medije