Sporočila za medije

Januarski izid znamk

Datum objave: 24.01.2019

V petek, 25. januarja 2019, bo prvi letošnji izid slovenskih poštnih znamk. Ob tem bo v Knežjem dvoru, v Pokrajinskem muzeju Celje, danes ob 11. uri promocija priložnostne poštne znamke, ki jo bo Pošta Slovenije izdala ob 130. obletnici rojstva Alme M. Karlin in 100. obletnici njenega odhoda na pot okrog sveta.

V seriji Znamenite osebnosti bosta letos izšli dve znamki: prva bo posvečena 130. obletnici rojstva in 100. obletnici odhoda na pot okoli sveta pisateljice in raziskovalke Alme M. Karlin. Z drugo znamko te serije obeležujemo 200. obletnico rojstva raziskovalca in misijonarja dr. Ignacija Knobleharja. Kot vse znamke te serije bosta tudi ti dve znamki izšli v polah 25 znamk, njuni nominali pa bosta 0,63 EUR in 1,30 EUR.

Januarski izid bo tudi tokrat dopolnil serijo Voščilna znamka: tematika tokratne znamke v obliki srca je gregorjevo, znamka z nominalo 0,52 EUR pa bo izšla v mali poli z desetimi znamkami.

Po kitajskem horoskopu se bo začelo leto prašiča, znamka, katere nominala bo 1,44 EUR, pa bo tudi tokrat izšla v poli 25 znamk.

Januarja nadaljujemo tudi s serijo znamk Arhitektura na Slovenskem. Z znamko v bloku in z nominalo 1,57 EUR bomo tokrat obeležili stavbo nekdanje realke v Ljubljani.

Nova serija znamk Sodobni rokodelci Slovenije predstavlja sodobno oblikovanje porcelana. Na znamki so predstavljeni izdelki Nike Stupice. Znamka bo izšla v poli s 16 znamkami in nominalo 1,31 EUR.

Seveda tudi tokratne znamke spremljajo žigi in ovitki prvega dne, več informacij o izidu pa je na voljo na naši spletni strani in v Biltenu št. 124.

Kontakt za medije

pr@posta.si

Materiali za medije