9. oktober – svetovni dan pošte

Datum objave: 07.10.2016

V okviru praznovanja svetovnega dneva pošte bo Pošta Slovenije zaključila odmevno in uspešno dobrodelno akcijo »Poštar Pavli polni šolske torbe«, v obeh poštnih logističnih centrih bodo organizirani strokovno vodeni ogledi, na obeh dežurnih poštah v Ljubljani in Mariboru pa bosta v uporabi priložnostna poštna žiga.

9. oktober - svetovni dan pošte  

Okolje se spreminja v vse bolj elektronsko in virtualno, zato se v to smer razvija in spreminja tudi Pošta Slovenije. Klasičnim poštnim storitvam dodaja vedno bolj kakovostne logistične, IT in elektronske storitve. Pošta Slovenije sledi svoji dolgoročno zastavljeni poslovni strategiji in usmeritvam tudi na področju razvoja in rasti Skupine Pošta Slovenije, in sicer z ustanavljanjem hčerinskih družb za izvajanje specifičnih dejavnosti, povezanih z osnovno dejavnostjo Pošte Slovenije. »V zadnjih nekaj letih smo se razvili v močno družino. Skupaj s sedmimi odvisnimi družbami tvorimo resno poslovno Skupino Pošta Slovenije, ki se lahko pohvali z inovativnimi storitvami. Tako lahko našim uporabnikom že danes zagotovimo celovito ponudbo poštnih in finančno-zavarovalnih storitev, sodobno elektronsko oziroma brezpapirno poslovanje ter konkurenčne storitve prevzema, skladiščenja, transporta in dostave blaga. Prav rast in razvoj Skupine predstavljata del celovitega odgovora na globalne poštno-logistične trende in upadanje klasičnih poštnih storitev. Zato načrtujemo nadaljnje oblikovanje Skupine v vse bolj paketno-logistično in IT podjetje, ki bo uspešno nastopalo na domačem in tujem trgu«, ob svetovnem dnevu pošte poudarja generalni direktor Pošte Slovenije mag. Boris Novak.

V zadnjih nekaj letih smo se razvili v močno družino.

generalni direktor Pošte Slovenije mag. Boris Novak

Sicer pa je bilo v dobrodelni akciji »Poštar Pavli polni šolske torbe«, katere pobudnici sta Pošta Slovenije in Zveza prijateljev mladine Slovenije, zbranih več kot 12.300 različnih šolskih potrebščin. Z njimi smo napolnili torbe otrok iz socialno ogroženih družin. Zbrana so bila tudi denarna sredstva z vplačili na poštnih okencih in z SMS-sporočili, in sicer v vrednosti 3.000 evrov.

V okviru praznovanja svetovnega dneva pošte bosta tudi letos vrata odprla poštna logistična centra v Ljubljani in Mariboru, kjer bodo organizirani strokovno vodeni ogledi za šolske skupine. Šolarji, katerih zanimanje za ogled procesa usmerjanja pošiljk je vsako leto večje, bodo imeli priložnost spoznati načine predelave pošiljk ter avtomatsko usmerjanje pošiljk v obeh centrih. V okviru svetovnega dneva pošte bosta letos ponovno v uporabi tudi priložnostna poštna žiga, tokrat na obeh dežurnih poštah 1102 Ljubljana (Cesta v Mesni log 81) in 2102 Maribor (Zagrebška cesta 106).

Posita IPPS Moj Paket PS Logistika EPPS Intereuropa