e-vinjeta

Na poštah, razen pogodbenih, lahko kupite e-vinjete za leto 2022 za vse cestninske razrede.

Na izbranih poštah je možnost plačila s kartico Maestro, MasterCard, Visa, Karanta ali Diners Club. Imetniki kartice Diners Club lahko e-vinjete plačate v več obrokih. Najmanjša vrednost obroka od 1. januarja do 28. februarja 2022 je 30 EUR, po končani akciji, od 1. marca 2022 naprej, pa 40 EUR. Nakup večjega števila e-vinjet je možen na največ 12 obrokov. Pogodbene stranke Pošte Slovenije lahko nakup e-vinjet poravnate po mesečnem računu.

Vsem voznikom želimo prijetno in varno vožnjo. Pošta Slovenije. Zanesljivo z vami!

Enostaven nakup nove e-vinjete

1. januarja 2022 je letno in polletno vinjeto v obliki nalepke zamenjala e-vinjeta, digitalna različica vinjete, ki bo vezana na registrsko številko vašega vozila.

Nova letna e-vinjeta velja 365 dni od datuma, ki ga boste izbrali.

Kupec letne e-vinjete (za cestninski razred 1, 2A in 2B) in polletne e-vinjete (za cestninski razred 1) ob nakupu poljubno določi datum začetka veljavnosti e-vinjete. Ta je lahko veljavna takoj oz. od dneva nakupa ali pa največ 30 dni vnaprej od dneva njenega nakupa.

Na poštah lahko že kupite tudi tedenske in mesečne e-vinjete, vendar bodo te pričele veljati 1. februarja 2022. Do 31. januarja 2022 so zato na poštah v prodaji poleg elektronskih tudi tedenske in mesečne vinjete v obliki nalepk.

Kako poteka nakup e-vinjete na pošti?

Na poštah bodo naši prijazni zaposleni vaše podatke skrbno vnesli v vinjetni sistem in tako poskrbeli za enostaven nakup e-vinjete.

 • Zaposlenemu na okencu pred nakupom povejte cestninski razred svojega vozila (1, 2A ali 2B) in vrsto e-vinjete (letna, polletna, mesečna, tedenska), ki jo želite.
 • Določite datum začetka veljavnosti vaše nove vinjete, a ne več kot 30 dni vnaprej.
 • Zaupajte še državo registracije in pa seveda registrsko številko vašega vozila.
 • Zaposleni bo podatke vnesel v sistem elektronske vinjete, kjer bo vaša vinjeta dobila svojo edinstveno ID-oznako. Pred plačilom vam bo zaposleni v pregled izročil obrazec Potrditev podatkov e-vinjete, z vsemi vpisanimi podatki, ki ga boste potrdili s podpisom.
 • Na koncu prejmete še račun in natisnjeno Potrdilo o nakupu e-vinjete, ki ju shranite do konca veljavnosti e-vinjete, saj ju boste potrebovali pri uveljavljanju morebitnega vračila kupnine v primeru prodaje vozila, reklamacij ipd.

  Imate vprašanje? Pišite nam.

  Hvala za vaše vprašanje.

  Posita IPPS Moj Paket PS Logistika EPPS Intereuropa