Pestra ponudba na enem mestu, prihranek časa in daljši odpiralni/delovni čas. Vse to in še več so prednosti, ki jih Pošta Slovenije in več kot 130 pogodbenikov zagotavlja svojim strankam.

Poštni sistem se v Sloveniji spreminja že nekaj let, prve tri pošte smo preoblikovali že leta 2012. Od takrat pa do danes je bilo preoblikovanih že več kot 130 pošt, ki sedaj poslujejo kot pogodbene pošte. Model pogodbene pošte ni nov in ga že dalj časa prakticirajo tudi druge države. Na pogodbeni pošti je dejavnost pošte združena z osnovno dejavnostjo pogodbenega partnerja. Storitve pogodbene pošte pogodbenik opravlja v imenu in za račun Pošte Slovenije in Nove KBM.

Pogodbena pošta

Poštne storitve so od nekdaj pomemben del kakovosti življenja ljudi. Zato ostaja skrb za stranke naša obljuba, ki jo zagotavljamo z ljudmi, ki obvladajo svoje delo in ga opravljajo z osebno odgovornostjo. Dosedanje izkušnje kažejo, da so uporabniki poštnih storitev na splošno zadovoljni s pogodbenimi poštami in z izvajanjem storitev v tovrstni obliki kontaktne točke. Z uveljavitvijo pogodbenih pošt se kakovost izvajanja univerzalne poštne storitve namreč ne poslabša; pogosto je dostopnost zaradi daljših delovnih časov celo boljša.

Pogodbena pošta - Zavrč
Pogodbena pošta - Zavrč
Pogodbena pošta

Informacije za pogodbenike

Pestra ponudba na enem mestu, prihranek časa in daljši odpiralni/delovni čas

Vse to in še več so prednosti, ki jih Pošta Slovenije in njeni pogodbeni sodelavci zagotavljajo svojim strankam.

Če bi želeli tudi vi postati del poštne ekipe, vas vabimo, da nas kontaktirate na PGP.mnenje@posta.si. Pridružite se nam in zagotovite svojim strankam več ponudbe na istem mestu, vašemu podjetju pa možnost za razvoj in nadaljnjo rast.

Priporočene dejavnosti, v okviru katerih lahko izvajate dejavnost pošte

  • Turistično-informacijske pisarne
  • Lokalne skupnosti
  • Trgovine
  • Bencinski servisi
  • Kmetijske zadruge
  • Neprofitne organizacije
  • Trafike
  • Drugo

V Pošti Slovenije pogodbenim partnerjem svetujemo, kako organizirati delo pogodbene pošte, da bi dosegli optimalne rezultate. Ugotavljamo namreč, da so ti pogosto odvisni od vrste osnovne dejavnosti, ki jo poslovni partner izvaja, od delovnega časa osnovne dejavnosti in pogodbene pošte, organizacije dela ipd.

Ponudba pogodbenih pošt

Na pogodbeni pošti se izvaja sprejem pošiljk, izročanje pošiljk, plačilne storitve, bančne storitve za komitente Nove KBM ter prodajo blaga (znamk, kuvert, dopisnic ipd.).

Na osnovi dobrih praks vam bomo svetovali, kakšna naj bo postavitev pulta ter kako določiti delovni čas, da bo učinek optimalen in ne bo prihajajo do motenj v izvajanju ene ali druge dejavnosti.

Pogodbene pošte poslujejo v središču naselij

Pogodbena pošta deluje praviloma v središču naselja. Pogodbenik pa lahko svojo dejavnost in dejavnost pogodbene pošte opravlja tudi v prostorih Pošte Slovenije, ki jih lahko najame ali odkupi.

Pogodbenik lahko pogodbo o opravljanju storitev na pogodbeni pošti praviloma sklene za največ pet pogodbenih pošt. Če te brez prekinitve uspešno poslujejo dve leti, lahko pogodbenik sklene pogodbo o opravljanju storitev na pogodbeni pošti še za dodatne pogodbene pošte.

 

Imate vprašanje? Vprašajte nas.

Hvala za vaše vprašanje.