Novice

Pošta Slovenije v sodelovanju z Združenjem Spominčica osvešča javnost o demenci

Datum objave: 14.09.2021

September je na pobudo Alzheimer's Disease International od leta 2011 svetovni mesec Alzheimerjeve bolezni. V tem mesecu po vsem svetu potekajo dejavnosti ozaveščanja javnosti o demenci, ki je tiha epidemija sodobnega časa. Letošnja tema meseca septembra je pravočasna diagnoza, saj dobi le vsaka četrta oseba, ki zboli za demenco, ustrezno diagnozo. Pravočasno prepoznavanje znakov demence, diagnoza, ustrezno zdravljenje in način življenja pripomorejo k večji kakovosti življenja bolnikov in svojcev.

Kampanji ozaveščanja se letos pridružuje tudi Pošta Slovenije, ki bo v septembru v sodelovanju z Združenjem Spominčica – Alzheimer Slovenija izvedla vrsto dejavnosti za ozaveščanje slovenske javnosti o demenci in zmanjševanje stigme. Med drugim bodo gospodinjstva v večjih mestih prejela letake o prvih znakih demence, pristopu do oseb z demenco. 21. septembra si bodo vijolične pentlje pripeli zaposleni Pošte Slovenije. In bili deležni dodatnih informiranj o tej zahrbtni bolezni.

S skupnimi močmi lahko poskrbimo, da bodo koristne informacije o prvih znakih demence, pomenu pravočasne diagnoze in kontaktih za pomoč osebam z demenco in njihovim svojcem prišle v vsak slovenski dom


 
 
 
 
 

Kontakt za medije

pr@posta.si

Materiali za medije

  •  
  •  
  •  
Posita IPPS Moj Paket PS Logistika EPPS Intereuropa