Skupna izdaja petih poštnih operaterjev

Datum objave: 17.05.2017

Minuli konec tedna smo na sedežu Zveze avstrijskih filatelističnih društev na Dunaju s svečano promocijo pospremili na pot znamko, ki jo je ob 300. obletnici rojstva Marije Terezije izdalo kar pet poštnih operaterjev.

Skupna izdaja petih poštnih operaterjev
Slovenski predstavniki (z leve): mag. Bojan Bračič, podpredsednik Filatelistične zveze Slovenije, Igor Pirc, podpredsednik Filatelistične zveze Slovenije, Svetlana Milijaševič, oblikovalka znamke, mag. Simona Koser Šavora, Pošta Slovenije, Barbara Koželj Podlogar, slovenska kulturna atašejka na Dunaju, Darko Lončarič, Pošta Slovenije

Blok z znamko so tako 13. maja letos izdale Avstrija, Ukrajina, Hrvaška, Madžarska in Slovenija, zato so se svečanosti, poleg predstavnikov vseh poštnih operaterjev ter vrha slovenske in avstrijske filatelistične zveze, udeležili tudi veleposlaniki vseh gostujočih držav. Še en dokaz torej, da znamke povezujejo ljudi in države ter kljub svoji majhnosti v sebi skrivajo velike zgodbe.

Skupna izdaja petih poštnih operaterjev
Svetlana Milijaševič, oblikovalka znamke, in mag. Helmut Kogler, Zveza avstrijskih filatelističnih društev

V ponos nam je, da je bila pobudnica za skupno izdajo prav Pošta Slovenije in da je tudi oblikovanje bloka z znamko delo slovenske oblikovalke Svetlane Milijaševič.

Posita IPPS Moj Paket PS Logistika EPPS Intereuropa