Sporočila za medije

Še zadnji letošnji izid poštnih znamk

Datum objave: 12.11.2021

Izšle so štiri redne, praznične znamke, dve z božičnima in dve z novoletnima motivoma. Kot je že stalnica, so praznične znamke tudi tokrat izdane v samolepilnih polah s po 50 znamkami ter v štirih priročnih zvežčkih s po 12 znamkami. Nominali novoletnih znamk sta A in C, nominali božičnih znamk pa B in C.

znamka
znamka
znamka
znamka

Pošta Slovenije nadaljuje tudi s serijo znamk Slovenske znanstvenice. Na tretji znamki te serije je predstavljena dr. Melita Pivec - Stele. Znamka je izšla v mali poli z 10 znamkami in nominalo 0,62 EUR.

V seriji Kmečke hiše na Slovenskem je v bloku izšla znamka z motivom Kavčnikove domačije iz Zavodenj nad Šoštanjem. Nominala te znamke je 2,67 EUR.

Serijo Slovenci po svetu je tokrat dopolnila znamka, posvečena Slovencem v Kanadi. Znamka z nominalo 0,79 EUR je izšla v poli s 25 znamkami.

Pošta Slovenije začenja tudi z novo serijo znamk Slovenski letalski pionirji. Prva znamka, ki je izšla v poli s 16 znamkami, je posvečena osrednji osebnosti v zgodnjem pionirskem obdobju slovenskega letalstva, inženirju Valentinu Matiji Živicu, ter začetkom sistematičnega eksperimentiranja z letalskimi modeli. Nominala znamke je 2,37 EUR.

Z znamko v bloku je Pošta Slovenije obeležila tudi večkratnega svetovnega prvaka v motokrosu, Tima Gajserja. Nominale te znamke je 2,37 EUR.

Vse znamke spremljajo tudi ovitki in žigi prvega dne. Več o izidu je na povezavi Poštna znamka .


 
 
 
 
 

Kontakt za medije

pr@posta.si

Materiali za medije

  •  
  •  
  •