Sporočila za medije

Prilagoditev delovnih časov pošt

Datum objave: 08.09.2023

V Pošti Slovenije ves čas spremljamo in se prilagajamo navadam strank. Tako bomo na podlagi opravljene večmesečne analize delovnih časov vseh pošt in storitev na poštnih okencih 1. oktobra letos prilagodili delovne čase pošt na 68 poštah po Sloveniji. Večina teh pošt bo po novem med tednom odprta dlje časa, ob sobotah pa večinoma ne bodo poslovale, saj se je pokazalo, da v tem času na poštah skorajda ni strank. Da bi lahko stranke opravljale storitve tudi ob sobotah, bo na ta dan odprta po ena pošta v vsakem od osmih največjih mest v Sloveniji (Murska Sobota, Maribor, Celje, Novo mesto, Ljubljana, Kranj, Nova Gorica, Koper). Na ta način bodo lahko stranke tudi ob sobotah še naprej opravljale storitve na večjih poštah po Sloveniji. V soboto ostajata odprti tudi dežurni pošti v Ljubljani in Mariboru, in sicer vse do 18.00.

Stranke se vse pogosteje poslužujejo vpeljane mreže alternativnih prevzemno-oddajnih mest Pošte Slovenije. Da bi lahko stranke prevzemale pošiljke v zanje kar najugodnejših časovnih oknih, bomo v  Pošti Slovenije še v mesecu septembru namestili dodatnih 76 PS Paketomatov. Več kot polovica PS Paketomatov bo nameščenih na območjih pošt, ki ob sobotah ne bodo več poslovale.

V Pošti Slovenije z največjo paketno-logistično mrežo, ki obsega skoraj 1.200 prevzemno-oddajnih mest in jo še dodatno širimo, tako da se bomo približali kar 1.600 prevzemno-oddajnim mestom, zagotavljamo visoko dostopnost poštnega omrežja in alternativnih prevzemno-oddajnih mest. Stranke lahko opravijo poštne storitve v razvejani mreži poštnih poslovalnic po Sloveniji,  prevzem in oddajo paketov pa lahko opravijo tudi prek PS Paketomatov, avtomatiziranih enot 24/7 v Ljubljani in Kopru ter na bencinskih servisih Petrol in Mol. Prevzem paketov lahko opravijo tudi prek paketnikov,  za izbiro svojega najljubšega načina dostave pa lahko uporabijo tudi storitev Moja dostava – moja izbira, ki omogoča, da dostavo, naslov in način dostave (npr. prevzem na bencinskem servisu) spremenijo tudi takrat, ko je paket že na poti k njim.

V želji, da se čim bolj približamo svojim  strankam ter skladno s trendi na področju poštnih storitev, bomo v Pošti Slovenije širili in prilagajali dostopnost do svojih storitev tudi v prihodnje. Pri vsem tem si bomo še naprej prizadevali za nadaljnje izboljšave standardov kakovosti in zanesljivosti izvajanja storitev za stranke.

Informacije o novih delovnih časih pošt  so dosegljive tukaj.

 

Kontakt za medije

pr@posta.si