Novice

Pošta Slovenije v zadnji etapi prispevala za akcijo Deželak je junak

Datum objave: 11.06.2021

 

Ekipa pismonoš se je v Divači pridružila zadnji, 10. etapi dobrodelne akcije Deželak = Junak 2021, v kateri Deželak s pomočjo dobrih ljudi zbira denar za otroke, ki še niso videli morja.

Z donacijo 2.000 EUR je tudi Pošta Slovenije ponovno pokazala, da nam je mar za otroke.

"Če se združijo dobri ljudje se zgodijo velike reči, hvala vam, da lahko skupaj z vami ustvarjamo tako veliko zgodbo in rišemo nasmehe na obraze otrok", s temi besedami je pismonoša Bojan Kučan Deželaku predal bon.

Pošta Slovenije je tudi sicer aktivna na področju pomoči otrokom iz socialno šibkejših družin. Ena izmed akcij, ki se je začela te dni, je dobrodelna akcija Poštar Pavli polni šolske torbe, s katero Pošta Slovenije, že devetič po vrsti, pomaga Zvezi prijateljev mladine Slovenije. V dobrodelni akciji zbira denar za nakup delovnih zvezkov oziroma šolskih potrebščin ter materialne prispevke v obliki zvezkov, barvic, svinčnikov in drugih šolskih potrebščin za otroke iz socialno ogroženih družin.

Finančno pomoč lahko posamezniki od 3. junija do 9. oktobra 2021 prispevate z nakazili na TRR SI56 6100 0000 3512 232, sklic SI12 1724511900002, namen: 'Poštar Pavli polni šolske torbe', ali s pošiljanjem SMS-ov na telefonsko številko 1919: s ključno besedo SOLA prispevate 1 evro, s ključno besedo SOLA5 pa 5 evrov.

Tisti, ki se boste odločili za materialne prispevke, lahko kupite šolske potrebščine na poštah, kjer jih hkrati oddate. Zbiranje šolskih potrebščin bo zaključeno 6. avgusta 2021. Zbrane šolske potrebščine bo Zveza prijateljev mladine Slovenije razdelila otrokom do začetka novega šolskega leta.<p>


 

 
 
 
 
 

Kontakt za medije

pr@posta.si

Materiali za medije

  •  
  •  
  •  
Posita IPPS Moj Paket PS Logistika EPPS Intereuropa